27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Colegii lui Boris Johnson vor să-l demită. Votul are loc luni

Premierul britanic Boris Johnson se va confrunta luni cu un vot de încredere, informează luni BBC News. Acesta va fi inițiat de parlamentarii rebeli din Partidul Conservator. Șeful executivului britanic a fost huiduit în timpul ceremoniilor de celebrare a domniei istorice de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a, amintește agenţia de presă Reuters.

Boris Johnson se confruntă cu o presiune în creştere pe plan intern, mai ales după dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19. Johnson chiar a primit o amendă de la poliţie pentru participarea la un eveniment de acest fel.

Zeci de parlamentari conservatori au pus deja sub semnul întrebării autoritatea lui Johnson de a mai guverna ţara, care se confruntă cu riscul unei recesiuni economice pe fondul creşterii preţului carburanţilor şi al produselor alimentare.

În weekend, unii aleşi conservatori au anunţat că i-au cerut preşedintelui Comitetului 1922 al partidului, Graham Brady, supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură…https://www.digi24.ro/stiri/externe/colegii-lui-boris-johnson-vor-sa-l-demita-votul-are-loc-luni-1965143

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here