Colegii medicului militar Corneliu Nicolescu: „drum bun, dragul nostru camarad!”

DOLIU… Vestea cã medicul vasluian Corneliu Nicolescu a încetat din viatã a cãzut ca un trãsnet peste toti cei care l-au cunoscut. Avea 65 de ani, o familie frumoasã si o carierã lungã, de peste 40 de ani. Din 1981 si pânã în 1998, a fost medic militar, iar dupã ce a trecut în rezervã, la cererea sa, s-a dedicat medicinei de familie în comuna Laza. „A fost un om extraordinar si un medic foarte atasat de pacientii lui. Indiferent de orã si de zi, rãspundea tuturor celor aflati în nevoie. Nu avem cuvinte sã ne exprimãm durerea pricinuitã de pierderea camaradului nostru, Corneliu Nicolescu!”, au transmis colegii medicului din Liga Culturalã a Românilor de Pretutindeni, Asociatia Cadrelor Militare în Rezervã si Retragere Vaslui si Garnizoana Vaslui. Doctorul Nicolescu va fi condus pe ultimul drum de toti cei care l-au cunoscut sâmbãtã, 27 februarie, ora 14:00 la Cimitirul Eternitatea din Vaslui si va fi înmormântat cu onoruri militare.

Medicul Nicolescu a absolvit Facultatea de Medicinã Militarã Bucuresti în anul 1981. În acelasi an, a început sã lucreze la Spitalul Militar din Timisoara, iar în 1982, la Spitalul Militar Iasi. În perioada 1984-1988 a lucrat în cadrul Garnizoanei Vaslui, precum si ca medic sef al UM 1651 Vaslui. În perioada 1988-1998 si-a continuat activitatea de medic sef la Centrul Militar Judetean Vaslui, iar din 1998 si pânã când a încetat din viatã, s-a dedicat medicinei civile. A fost medic de familie în comuna Laza, acolo unde a fost apreciat pentru devotamentul cu care se îngrijea de pacienti. Pe parcursul carierei militare, acesta a trecut de la gradul de locotenent, în 1979, la locotenent major, în 1983, iar apoi la locotenent colonel. Pentru întreaga sa activitate în medicina militarã, a primit gradatiile Meritul Militar, clasa I, clasa a II-a si clasa a III-a.

Medicul va fi înmormântat cu onoruri militare

Dr. Corneliu Nicolescu va fi înmormântat sâmbãtã, ora 14:00, la Cimitirul „Eternitatea”. „Inima colegului nostru, medicul militar Corneliu Nicolescu, a încetat sã mai batã pe 24 februarie. Crescut cu multã credintã si respect fatã de valorile crestine de cãtre pãrintii, Georgeta si Dumitru Nicolescu, Corneliu a transmis mai departe iubirea de semeni copiilor sãi, Mihai si Adina, precum si celor trei nepoti. În luna martie, urma sã împlineascã 44 de ani de cãsnicie cu profesoara Irina Nicolescu. Suntem alãturi de familia greu încercatã, în aceste momente, de disparitia prematurã a bunului nostru camarad, un om dinamic, prezent în vietile celor care îi solicitau ajutorul. Corneliu Nicolescu, medic militar si, apoi, medic de familie, a fost un om extraordinar de bun si de modest, îi trata pe toti cei din jur cu dragoste si întelepciune. Va rãmâne mereu în inimile si sufletele noastre”, au transmis colegii medicului din Liga Culturalã a Românilor de Pretutindeni, Ascociatia Cadrelor Militare în Rezervã si Retragere Vaslui si Garnizoana Vaslui.

Dr. Nicolescu, prezent la cabinet pânã în ultimele clipe de via

Un profesionist desãvârsit, dr. Corneliu Nicolescu s-a îngrijit de sãnãtatea locuitorilor comunei Laza mai bine de douã decenii, cîstigându-si respectul si apreciarea tuturor. O dovadã a acestor aprecieri sunt si mesajele care curg pe retelele de socializare, dupã aflarea cumplitei vesti. “Veste cruntã pentru întreaga comunitate dupã ce am pierdut un adevãrat simbol al devotamentului fatã de semeni! Domnul doctor Corneliu Nicolescu ne-a pãrãsit mult prea devreme! O inimã bunã si blândã a încetat sã mai batã. Greu de exprimat în cuvinte, greu de crezut cã un astfel de om nu ne va mai putea privi de astãzi cu blândete. Un profesionist desãvârsit, un medic atasat de oameni si de pacienti, în slujba cãrora a muncit pânã în ultima clipã”, a fost unul dintre mesajele transmise de lãzeni pe retelele de socializare.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ