spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Colegiul Agricol Huși unde nimeni nu voia șef, are acum director!

- Advertisement -
Prof. Mirela Dinu, director al Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși

NUMIRE… La Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși, școala unde, după cum s-a spus recent la nivelul Inspectoratului, nu ar mai vrea nimeni să fie șef, a fost numită în funcția de director profesoara Mirela Dinu. Este un cadru didactic cu o adevărată vocație pentru disciplina pe care o predă, Chimia, și cu elevi cu rezultate deosebite la concursuri. Numele său însă a mai fost pomenit în contextul discuțiilor privind o eventuală formulă de conducere a Colegiului Agricol, în 2019, când toată lumea specula că ea va veni pe funcția de director adjunct, alături de prof. dr. Theodor Botezatu, care va fi director plin. Bănuiala însă nu s-a adeverit, căci la cârma școlii a fost numită profesoara Mihaela Poroșnicu. În prag de an școlar nou, de la ISJ Vaslui a venit vestea că Mirela Dinu este noul director al Colegiului Agricol. Dacă unii spun că numirea e binevenită, dat fiind experiența și buna cunoaștere a problemelor unității de învățământ, cârcotașii nu au putut să nu îi umble puțin prin biografie, unde, în 2011 și 2012 au găsit acele scandaluri în care, mai mulți părinți și elevi au reclamat-o pe profesoara Dinu la ISJ-ul, condus în acea vreme de prof. Vasile Ursanu. Reclamanții susțineau că profesoara Dinu le-ar condiționa elevilor săi intrarea în Bacalaureat, de primirea unor sume de bani. Cei care nu plăteau, erau lăsați corigenți sau repetenți, acuzau părinții. După multă zarvă, o comisie de cercetare a stabilit că profesoara Mirela Dinu nu e vinovată și nu sunt dovezi care să susțină plângerile părinților.

De la Inspectoratul Școlar Vaslui s-a aflat vestea că noul director al Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” va fi profesoara Mirela Dinu. Predă Chimia și, pe bună dreptate, este considerată un dascăl cu vocație pentru această disciplină. O spun foștii săi elevi, mai exact cei cu o anumită predilecție spre obiectul respectiv, care au doar cuvinte de laudă pentru capacitatea sa didactică deosebită, de a preda și de a face Chimia o disciplină preferată. Paul Latu, fost șef de promoție și elev olimpic, sau Alexandru Puiu, de asemenea, un elev cu premii la diferite concursuri la Chimie, sunt doar două exemple de elevi care au scos în evidență calitatea deosebită a actului didactic al profesoarei Mirela Dinu. “Acest rezultat l-am obținut prin muncă individuală, dar și cu ajutorul doamnei profesoare, Mirela Dinu. Chimia este un obiect frumos, dacă înțelegi bazele acestuia. Pentru mine este doar o pasiune. Contribuția doamnei profesoare Dinu Mirela a contat foarte mult, deoarece mi-a explicat ce nu am înteles în clasă și a avut răbdare cu mine”, spunea Alexandru Puiu, după ce, alături de alți trei colegi, a obținut premiul I la concursul de Chimie “Petru Poni” din 2018.

Au fost și situații controversate, câțiva elevi și părinți au mers cu acuze grele la ISJ

Pe lângă lucrurile bune, profesoara Mirela Dinu a avut de trecut în 2011 și 2012 prin niște situații nu tocmai plăcute. Ea a fost reclamată la Inspectoratul școlar, condus atunci de profesorul Vasile Ursanu, de mai mulți părinți și elevi, care au făcut acuze grave. Spuneau că profesoara de Chimie le-a condiționat intrarea în Bacalaureat de niște sume de bani, iar cine nu plătea, rămânea corigent sau repetent. Cel puțin într-un caz, un băiat a rămas repetent, mama sa punând situația pe seama faptului că, după ce i-ar fi dat profesoarei 500 de lei, nu a mai avut de unde să îi dea încă 500, așa cum convenise, iar rezultatul ar fi fost… repetenția odraslei. Inspectorul-general de atunci, Vasile Ursanu, a cerut să fie constituită o comisie de anchetă, care să verifice toate plângerile părinților, însă, după un timp, s-a stabilit că profesoara este nevinovată, întrucât cei care o acuzau nu au nicio probă cu care să își susțină afirmațiile. Prin urmare, profesoara Mirela Dinu și-a văzut mai departe de carieră, iar numele ei a mai fost pomenit doar de elevii recunoscători la finalul ciclului liceal sau de cei care reușeau să obțină premii la diferite competiții școlare.

Profesoara Mirela Dinu, mama unui copil de excepție! Simona Dinu a fost șefă de promoție la “Cuza Vodă”, în 2019!

De asemenea, nu poate fi trecut cu vederea un alt lucru pentru care profesoara Mirela Dinu trebuie apreciată. Ea este mama Simonei Dinu, una din elevele excepționale ale municipiului Huși, mai exact ale Colegiului Național “Cuza Vodă”, care, în 2019, a încheiat anii de liceu în calitate de șef de promoție, cu media 9,92. Pasiunea sa pentru Chimie, fără îndoială că i-a fost insuflată de mama sa, iar rezultatele ei școlare la olimpiade și concursuri, au adus bucurie unui oraș întreg, în toți cei 4 ani de liceu. Simona, după ce a primit titlul de șef de promoție, a anunțat că își va continua studiile în străinătate, la Radboud University în Nijmegen, Olanda, unde și-a dorit să studieze Chimia, scopul său fiind acela de a deveni un valoros analist în criminalistică. “Vreau să contribui la formarea unui renume mai bun al acestei țări”, a spus Simona Dinu, fără îndoială, unul din cei mai buni elevi pe care i-a avut municipiul Huși în ultimii ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.