Comemorarea victimelor accidentelor rutiere la Bârlad (FOTO)

ÎNGERI POMENITI… Ziua mondialã de comemorare a victimelor accidentelor de circulatie se marcheazã în acest an, la 15 noiembrie, a treia duminicã a lunii. „E timpul sã ne amintim – Spune NU crimelor de pe sosele!”, aceasta este tema propusã pentru 2020, la 15 ani de la adoptarea rezolutiei prin care a fost instituitã aceastã zi. Comemorarea va avea loc la Bârlad duminicã, pe 15noiembrie între orele 16.30 – 17.30, pe platoul din fata Hotelului Moldova. Vor fi prezente maxim 20 de persoane, masca este obligatorie, la fel si distantarea fizicã. Se vor împãrti pachete gata pregãtite, sigilate, pentru siguranta celor care le vor primi.

Potrivit OMS, peste 3.400 de oameni mor în fiecare zi pe drumurile din întreaga lume si zeci de mii de persoane sunt afectate pentru tot restul vietii. La nivel mondial, în fiecare an, 1,2 – 1,3 milioane de persoaneîsi pierd viata în trafic, lãsând în urmã familii si comunitãti distruse, majoritatea fiind tineri. Impactul unor astfel de evenimente este devastator, iar responsabilitatea de a salva vieti pe sosea priveste atât individul, cât si colectivitatea. În România, potrivit Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, zilnic pe soselele tãrii îsi pierd viata 5-6 persoane, 80% dintre accidente fiind produse în mediul urban, iar 60% în mediul rural.

„Prin evenimentele ce le-am organizat în numele îngerilor plecati în astfel de situatii,le trimit zilnic luminã si iubire! Sunt îngerii nostri de luminã!La acest eveniment pun toatã iubirea si lumina sufletului meu, ca sã le putem trimite cãtre îngerii nostri, cã nu i-am uitat si nu îi vom uita. Sper sã fie un mesaj pentru toti, viata are prioritate si sã nu mai existe asfalturi însângerate! Îmi doresc ca totul sã fie plin de iubire, sã putem trimite iubirea noastrã infinitã cerului, acolo unde ne sunt îngerii!”, a spus Carmen Suciu, presedinta Asociatiei „Nãscutã Înger” Piatra Neamt. La comemorare vor sluji câtiva preoti din parohiile din Bârlad si sunt invitati primarul municipiului, Dumitru Boros si reprezentanti ai Politiei Locale si Politiei Nationale (Biroul Rutier Bârlad).
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ