spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Comercianții de fier vechi au dat năvală la Huși! Strigătele lor neobosite, motiv de petiție la Primărie

- Advertisement -
RECLAMAȚIE… Unul dintre cetățenii nemulțumiți a lansat o plângere publică, îndreptată către primar și consilierii locali, cărora, în câteva rânduri inserate cu ironie, le adresează întrebări pe această temă.

DERANJ… De o vreme, prin municipiul Huși, s-a întețit numărul comercianților ambulanți de fier vechi, care străbat toate străzile locului, dar nu în liniște, ci dând la maxim acea portavoce sau acele boxe de care se ajută, pentru a-și face mesajul auzit. Pentru unii, reclama sonoră a acestora nu reprezintă o problemă, mai ales că mai scapă astfel de bunurile uzate de prin gospodării, fără a le mai azvârli aiurea, pe domeniul public, dar pentru alți cetățeni, strigătele acestor comercianți sunt deranjante.

Unul dintre cetățenii nemulțumiți a lansat o plângere publică, îndreptată către primar și consilierii locali, cărora, în câteva rânduri inserate cu ironie, le adresează întrebări pe această temă. “Bună dimineața. Țin să mulțumesc încă o dată Domnului Primar, distinșilor Consilierilor locali, care, cu ajutorul și bunăvoința lor, suntem treziți în fiecare dimineață de comercianții ambulanți de pe la Vrancea. Sunt în număr mare și care ne deranjează sau, mai bine zis, agresează din jumătate in jumătate de oră de dimineața, până seara, târziu. Aceste persoane care vând legume și cumpără fier și electrocasnice au aprobarea dumneavoastraă și a celor de la ANAF să facă acest fel de comerț sub directa supraveghere a Poliției Române, Jandarmeriei și a Poliției locale, care ar trebui să fie în sprijinul cetățenilor. Întrebarea mea, ca simplu cetățean al acestui Municipiu, când o să fiți dispuși să vă faceți datoria la locurile de muncă pentru care sunteți plătiți regește?”, a fost întrebarea cetățeanului nemulțumit. Și dacă de la autorități încă nu a primit răspuns, localnicii care au subscris chestiunii sesizate, au reacționat. “Ieri, pe străzile Obor, Dacia, Ana Ipătescu, în jumătate de oră au trecut de 3 ori cu goarna aceea la 8.30. Tura viitoare pun poliția pe ei!”, a spus un hușean. „Așa se întâmplă și la sate, până și pește vând în mașinile lor infecte. Autoritățile locale nu au nicio treabă. Am făcut sesizare, să le facă un spațiu ca la piață, ceva o tarabă, un chioșc, răspunsul a fost “nu dispunem de bani”. Pentru altele sunt banii și de aici putem trage concluzii multe”, a susținut o localnică. Un concitadin însă a ținut partea autorităților, care au mai luat măsuri de sancționare a acestor comercianți, însă ei rămân… insistenți. „Ba da, se știe de problemă! I-au mai amendat de câteva ori. Din mers i-au luat, vorbesc de Poliția Națională și de două ori, cei de la Rutieră. Exclus Poliția Locală”, a precizat hușeanul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Aceeasi situatie este si in comuna Pungesti, jud.Vaslui. De dimineata pana seara, masini cu porta voce strigand „cumpara fier vechi, vind legume, enumerandu le, vand scaune si mese, hai la gaini ouătoare, pui , ratuste.” ⅞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.