Comerciantii de flori de tei din Negresti devasteazã teii din oras

STRICÃCIUNI Pe lângã vârstã si carii, teii din Negresti se pare cã mai au si alti inamici: “bãutorii” de ceai de tei. Tupeul si îndrãzneala unor tigani din Negresti nu au limite. Acestia, din dorinta de a-si suplimenta veniturile, calcã în picioare, la propriu, orice, numai sã îsi atingã scopul. Profitând de faptul cã nu îi vede nimeni, acestia au mers la cules floare de tei chiar în curtea unei clãdiri de lângã spital, fosta maternitate. Nimic rãu pânã acum dacã indivizii, comercianti de floare de tei, nu ar fi devastat copacii si nu ar fi lãsat în urmã mormane de crengi rupte. Dupã ce si-au umplut sacosele cu floare, acestia au plecat linistiti sã o vândã, nedând însã importantã la ce au lãsat în urmã.

“Asa vor începe sã strice si spitalul”

SEMN RÃU Oamenii care au vãzut ce au fãcut culegãtorii florilor de tei în apropierea spitalului sunt intrigati si vãd ca pe un semn rãu întâmplarea. Nu au întârziat chiar sã facã o asociere cu clãdirea spitalului, preconizând cã, în viitorul apropiat, si aceasta va începe sã se deterioreze dacã nu se face ceva. Acestia mai considerã cã toti negrestenii ar trebui sã ia atitudine în fata distrugãtorilor si sã dea mai multã importantã la ceea ce se întâmplã în orasul lor. “Nu se poate asa ceva! Chiar nu vede nimeni ce se întâmplã? Ce au fãcut unii în zeci de ani, altii stricã în câteva luni! Sunt doar niste copaci, dar de ce sã îi rupã aiurea? Asa vor începe sã strice si spitalul si nu va mai rãmâne nimic. Sunt convinsã cã existã multe persoane care au vãzut ce au fãcut tiganii în curtea fostei maternitãti, cum au ciopârtit teii, dar nu au fãcut nimic” a declarat Nutica J., localnicã. “Este sfidãtor ce fac tiganii în orasul nostru, cât tupeu au! Au venit sã îmi vândã floare de tei si i-am întrebat de unde au cules-o? Apoi i-am întrebat de ce rup copacii? Drept rãspuns am primit înjurãturi si amenintãri. Mi-au spus cã dacã comentez mult, mã asteaptã noaptea când ies de la servici si mã aranjeazã! Oare stiu ei în cât timp creste un copac? Au plantat oare vreunul? “, a explicat îngrijoratã Marinela H.

“ Pe mine mã intereseazã sã fac un ban”

NEPÃSARE Un culegãtor, surprins la adunat floare de tei, nu ne-a dat prea multã importantã, dimpotrivã era grãbit sã rupã cât mai multe crengi pentru a-si termina “treaba”. Întrebat de ce distruge copacul, el a rãspuns. “ Pe mine mã intereseazã sã fac un ban. Mai sunt destui copaci. Cu ce sã trãiesc?”, a conchis sec Mihai, zis Schipul. “Vom trimite o patrulã prin zonã si vom monitoriza orasul pentru a nu se mai înregistra astfel de întâmplãri”, a declarat Iulian Bârzu, comandantul politiei Negresti.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ