spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
30-sept.-2023

Comercianţii de pe litoralul bulgăresc se plâng de turiştii săraci: „Vânzările nu merg bine”. Bulgaria, foarte populară printre români

- Advertisement -

Comercianţii din staţiunile de pe litoralul bulgăresc sunt nemulţumiţi de turiştii săraci din România, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova şi duc lipsa celor avuţi din Rusia sau Franţa.
„Situaţia este foarte proastă, în special pentru magazinul meu – vând încălţăminte făcută special pentru turiştii ruşi, însă ei lipsesc. În locul lor au venit români care nu cumpără nimic. Sunt şi tineri care nu fac niciun fel de cumpărături, doar merg la restaurante”, s-a plâns un comerciant din Sunny Beach pentru postul public de radio. „Sunt turişti, însă nu au mulţi bani. Vânzările nu merg bine. Nu este clar cum vom plăti costurile chiriilor şi cazărilor”, a mai spus un alt vânzător, potrivit site-ului segabg.com, citat de Digi24. Staţiunile bulgare sunt pline de polonezi, ucrainieni, moldoveni şi români. Numărul turiştilor romi a crescut considerabil, majoritatea lucrând în străinătate şi întorcându-se în Bulgaria pentru a petrece concediul. Faţă de anul 2020, hotelurile sunt în acest moment pline, totuşi, angajaţii sunt nemulţumiţi de prezenţa numărului mare de maşini. Vizitatorii parchează în orice loc – parcuri, alei, parcări neamenajate-, iar locurile libere rămase sunt doar în zona albastră, acolo unde se plăteşte. „Sunny beach are nevoie de parcări tampon şi acest sezon a devenit în mod special evident”, a declarat, pentru radioul public, Zlatko Dimitrov, directorul executiv al Sunny Beach AD, societatea care administrează infrastructura. „Acesta este un mare test pentru noi, care va continua şi în următorii ani. Se vede cu ochiul liber că infrastructura este sufocată. Hotelurile nu sunt pregătite pentru acest tip de turişti”, a spus Dimitrov.

Citeste mai mult: adev.ro/qxptc7

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.