8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Comerciantii din piata Bârlad, victime ale rãzboiului electoral!

- Advertisement -

RÃZBOI Vineri dimineatã, în jurul orelor 9.00, în Piata Centralã din Bârlad a izbucnit un scandal monstru, între comerciantii din zona de Nord a Halei Centrale si angajatii Primãriei Bârlad care montau niste cãsute din lemn, fix în fata tarabelor acestor comercianti. Zona respectivã este proprietatea lui Daniel Andrei, contracandidatul primarului Constantinescu la functia de primar, iar asezarea cãsutelor, ce se doresc a fi un fel de chioscuri pentru alti comercianti din piatã, a fost consideratã o rãzbunare a primarului Constantinescu, iar comerciantii cãrora li se obtura calea de acces si li se închidea vadul comercial au ripostat dur. Într-un final, dupã câteva telefoane date presedintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, chioscurile au fost luate din zona unde protestau comerciantii si mutate în fata Halei Centrale.

Campania electoralã pentru alegerile locale a debutat la Bârlad pe 11 mai în fortã. Si cum de obicei forta este însotitã de scandal, nici de data aceasta nu s-a schimbat nimic în acest obicei. Comerciantii din zona de nord a Halei Centrale de la Piata Centralã a Bârladului s-au trezit în prima zi de campanie electoralã cã sunt aduse niste cãsute din lemn, de cãtre salariatii Primãriei Bârlad si asezate fix în fata locului unde ei îsi desfãsoarã activitatea, obturându-le calea de acces care ar fi redus considerabil numãrul de clienti. În zona respectivã sunt circa 50 de mici societãti comerciale si asociatii familiare, care vând haine si încãltãminte, precum si bunuri de larg consum, la preturi mici, fiind cãutati în special de oamenii cu venituri mici. Terenul apartine societãtii patronate de omul de afaceri Daniel Andrei, presedintele PP-DD Bârlad, iar cum acesta este contracandidatul lui Constantin Constantinescu (PSD), actualul primar, la fotoliul de primar al Bârladului. Comerciantii respectivi s-au trezit victime nevinovate într-un rãzboi electoral care era de altfel asteptat, cunoscând firea intempestivã si rãzbunãtoare a primarului Titi Constantinescu. Oamenii au luat „cu asalt” chioscurile respective, încercând sã le rãstoarne si au vociferat cum au putut împotriva acestei mãsuri consideratã de ei abuzivã, a primarului Constantinescu. Politia localã bârlãdeanã ca de obicei, în campanie, a „supravegheat” atent actiunea primarului, protejând salariatii primãriei, si ei de altfel nevinovati, care ascultau de un ordin primit de la edilul sef al Bârladului.

„Noi câstigãm pâine cinstit, ce ne face el nouã”?

„Sunt Petrea Nicoleta, câstig aici o pâine cinstit si vreau sã stiu: domnul primar ce-mi face el mie? Sunt angajatã aici, iar el nu este în relatii bune cu domnul Daniel Andrei, unde noi plãtim chirie si vrea sã ne obtureze calea de acces, aici, la chioscurile noastre”, a spus una dintre femeile care protestau în piatã. „Mã numesc Mantu Mariana, sunt autorizatã si vrem sã trãim normal, avem copii si datorii. Si stiu cã domnul Andrei a depus un proiect la primãrie ca sã facã aici ceva nou, modern, dar nu i s-a aprobat si acum loveste în noi, cei care plãtim taxe, impozite pe chirii etc. Ce vrea sã facã primarul ãsta? Îsi bate joc de noi”, a spus Mariana Mantu. De altfel, la protest au participat zeci de vânzãtori si administratori ai firmelor micute din piatã. Unii dintre ei l-au chemat pe Daniel Andrei, administratorul la care plãtesc chirie, iar acesta le-a promis cã va chema firma de avocaturã cu care are contract de reprezentare legalã si va actiona în judecatã pe primarul Constantinescu, pentru abuz.

Rezolvare ca prin farmec!

Dar, rãzboiul dintre Titi si Daniel Andrei, referitor la chioscurile din lemn si amplasarea lor, s-a încheiat dupã aproape douã ore de parlamentãri tensionate si încordãri de „muschi”, deoarece asa cum au fost aduse chioscurile, la fel au si fost luate, din ordinul primarului Constantinescu. Oamenii disperati au sunat la vicepresedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, seful pe linie de partid al primarului Constantinescu si i s-au plâns de abuzul la care erau supusi. Cum-necum, dupã discutia cu el, cãsutele din lemn au fost mutate în zona Halei Centrale, la câtiva metri de vadul comercial al celor care au protestat. Si rãzboiul s-a încheiat! Din toatã aceastã vânzolealã electoralã, oamenii din piatã au înteles un lucru: trebuie sã iasã la vot, ca asemenea scene si rãzbunãri sã înceteze. „O sã iesim cu totii la vot, pentru cã altfel nu putem sã stãm cu sufletul la gurã, dacã mai avem sau nu loc de muncã aici. Dacã s-a vrut ca sã se ridice o clãdire frumoasã si modernã, în care sã avem si noi standuri elegante si civilizate, nu s-a dat aprobare, în schimb suntem alungati de aici pentru cã nu stiu ce orientare politicã are proprietarul la care plãtim chirie. Dar ce vinã avem noi? Timp de patru ani nu a modernizat piata actualul primar si o face acum, în câteva zile, cu niste chioscuri de lemn urâte si insalubre? Sã-i fie rusine primarului Constantinescu, dacã l-am votat de douã ori acum, gata, nu mai fac greseala, a pierdut tot în fata noastrã!”, au spus aproape toti cei care au participat la protest.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.