spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Comisarul Anton, demis!

- Advertisement -

INCULPAT Seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Judetene Vaslui, Ioan Gabriel Anton, a fost eliberat din functie, dupã ce, la sfârsitul sãptãmânii trecute, el a fost trimis în judecatã de procurorii DNA pentru trafic de influentã.

La începutul sãptãmânii, conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui a decis eliberarea din functie a sefului Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase (SAESP), Ioan Gabriel Anton. Si asta, în urma comunicãrii de cãtre Directia Nationalã Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi a faptului cã Anton a fost trimis în judecatã pentru trafic de influentã si detinere, fãrã drept, de articole pirotehnice. „Printr-o dispozitie a sefului IPJ Vaslui, ofiterul Ioan Gabriel Anton a fost pus la dispozitie, urmând sã îndeplineascã numai acele sarcini si atributii de serviciu stabilite în scris de seful Politiei Judetene. Desigur, functia de sef Serviciu Arme, Explozivi si Substante Periculoase va fi preluatã, în perioada imediat urmãtoare, de un alt ofiter numit, de asemenea, de seful Inspectoratului”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Straub.

Comisarul Ioan Gabriel Anton a fost trimis în judecatã de procurorii DNA, sub acuzatia de trafic de influentã si detinere, fãrã drept, de articole pirotehnice. Potrivit rechizitoriului, seful SAESP Vaslui i-a solicitat unui om de afaceri din Murgeni, în lunile septembrie si octombrie 2010, sã identifice persoane care doreau sã obtinã permisul de vânãtor si sã pretindã de la fiecare 500 de euro. Procurorii anticoruptie sustineau cã, în schimbul acestei sume, seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Judetene Vaslui a afirmat cã poate interveni pe lângã conducerea Asociatiei Judetene a Vânãtorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui pentru a le facilita candidatilor promovarea examenului pentru obtinerea permisului de vânãtoare, care a avut loc în 15 ianuarie 2011. Conform anchetatorilor, tot în aceeasi perioadã a anului trecut, Ioan Gabriel Anton a primit suma de 500 de euro de la Sandu Eugen Moise, un candidat la acelasi examen, banii ajungând la seful Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase prin intermediul lui Tasi Stoica. Ioan Gabriel Anton este acuzat si de detinere, fãrã drept, de articole pirotehnice, întrucât la domiciliul acestuia au fost gãsite, în 15 ianuarie 2011, 22 de obiecte pirotehnice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.