spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Comisarul european pentru Extindere: Moldovenii ar putea călătorii fără vize în scurt timp

- Advertisement -

Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule, a declarat marţi că moldovenii ar putea călători fără vize în statele Uniunii Europene într-o perioadă scurtă de timp, dar că decizia depinde de statele membre, relatează postul Europa Liberă, în pagina electronică.

Fule a făcut această declaraţie la Chişinău, unde a participat marţi la o reuniune informală a Parteneriatului Estic (PaE). El a spus că, dintre fostele republici sovietice incluse în parteneriat, Republica Moldova este lider şi ar putea încheia negocierile de asociere cu Uniunea Europeană anul viitor.

Potrivit paginii electronice a agenţiei Moldpres, Stefan Fule a mai declarat că negocierile pe tema Acordului de Asociere cu UE ar putea fi finalizate către anul 2013.

„Negocierile pe marginea Acordului de Asociere şi a Acordului de liber schimb ar putea fi finalizate către anul 2013. Şi la capitolul liberalizarea regimului de vize, Republica Moldova este într-o poziţie bună. Ea ar putea beneficia de acesta într-o perioadă scurtă de timp. Termenul de acordare a acestui regim liberalizat depinde de statele membre ale UE dar şi modul de implementare a reformelor de către Moldova”, a apreciat Fule.

Comisarul a adăugat că nu întâmplător a fost ales Chişinăul pentru prima reuniune a Dialogului Informal în cadrul Parteneriatului Estic, R. Moldova fiind lider în acest parteneriat.

În cadrul discuţiilor informale care au avut loc marţi, oficialii europeni dar şi reprezentanţii diplomaţiei din ţările PaE au făcut o evaluare a rezultatelor reformelor întreprinse în statele partenere după summitul PaE de la Varşovia, au discutat despre modul de implementare a Foii de Parcurs pentru Parteneriatul Estic, au identificat noi oportunităţi de cooperare şi consolidare a dialogului pentru perioada de până la următorul summit al PaE, din 2013.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.