18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Comisarul Visu a rãmas fãrã pâine

- Advertisement -

AFARÃ Prin ordin al comisarului general al Gãrzii Financiare Centrale, comisarul vasluian Radu Visu, cel care este trimis în judecatã de DNA pentru fapte de coruptie. „Nu va primi salariu pe perioada în care este judecat. Nu stiu ce va face, este într-o situatie destul de grea”, spun surse din interiorul institutiei. Este al doilea caz de coruptie pe care procurorii anticoruptie l-au instrumentat în ultimii 20 de ani. În urmã cu 17 ani, un alt comisar al Gãrzii Financiare Vaslui a fost acuzat de un patron din Bârlad despre faptul cã acesta i-ar fi pretins, în total, aproximativ 200 kilograme de fãinã de grâu si 360 kilograme de tãrâte. De asemenea, patronul a acuzat cã acel comisar ar fi solicitat mâncare si bãuturã pe perioada controlului, iar la final suma de 5 milioane de lei vechi, pentru a nu-l obliga la plata impozitului pe profit, aferent veniturilor realizate în perioada respectivã.

Radu Visu nu mai vine la treabã, fiind suspendat prin ordin al conducerii Gãrzii Financiare Centrale. Pentru a se lãmuri asupra situatiei, sefii lui Visu de la Bucuresti au solicitat lãmuriri de la DNA, institutie care a anuntat cã l-a trimis în judecatã pentru fapte de coruptie. Pe perioada în care se va judeca procesul, Visu nu va primi niciun leu de la institutia la care a lucrat. Dacã judecãtorii îl vor gãsi nevinovat, comisarul va putea cere plata salariilor restante, însã va dura destul de mult pânã la clarificarea situatiei. Se pot întâmpla si fapte urâte pentru Visu. „Dacã, sã spunem, primeste o amendã penalã dl. Visu nu se mai întoarce în Garda Financiarã. Cred cã si în cazul unei amenzi administrative are putine sanse sã se întoarcã la treabã”, explicã o sursã din interior. Se vorbeste, pe la colturi, de implicarea fostului sef din IPJ, Marinicã Zãrnescu în instrumentarea dosarului de la DNA. „Dl. Zãrnescu era mediatorul în cazul scandalului financiar dintre Visu si acel domn Mihalache. Zãrnescu avea de încasat comision de la mediere, dar cele douã pãrti nu au cãzut de acord, asa cã fostul politist nu a mai încasat acel comision, ceea ce l-a enervat. Sã nu uitãm cã sunt multi în IPJ care mai ascultã de fostul lor sef”, spune una din sursele noastre.

De la ce a pornit scandalul

Comisarul Radu Visu, de la Garda Financiarã Vaslui, este acuzat de procurorii DNA cã ar fi primit foloase necuvenite de aproape 1.000 de lei, plus cã s-au gãsit si niste facturi ciudate de la firma care îi lucra la constructia casei personale. „Este un dosar contrafãcut, acest domn Vrânceanu are deja un dosar la DNA si un domn procuror de acolo i-a cerut sã scrie acele mizerii despre mine, ca sã-l lase mai usor în celãlalt dosar”, acuzã Visu. Comisarul Visu si-a început o casã, cu ceva timp în urmã. Pentru a face lucrãrile, spune cã a angajat o firmã, iar la un moment dat avea nevoie de niste materiale de constructii. „Eu am apelat la aceastã firmã Renova Cons, care mi-a spus cã nu avea materialele de constructii la acel moment, dar cã va lua de la o altã firmã, Edcamada. Renova a luat de la Edcamada, i-a facturat, pe urmã eu am plãtit la Renova. în plus, eu nici nu aveam contract cu Edcamada. Deci a fost o relatie comercialã între cele douã firme, nu mã privea pe mine, era vorba de o sumã de 989 de lei. Pe urmã, la câteva luni, firma Renova Cons îmi face o facturã de 2.500 de lei pentru alte materiale de constructii, însã trece în mod eronat în facturã ca prestãri de servicii, desi trebuia sã treacã materiale de constructii si închirierea unor schele. Desi nu aveam contract cu Edcamada, patronul de acolo îmi face mie plângere penalã pentru înselãciune, pentru cã Renova Cons a intrat în faliment si nu i-a plãtit. Ce treabã aveam eu? Patronul de la Edcamada m-a amenintat cã are un unchi procuror la Iasi si cã mã va face, iar pânã la urmã i-a si reusit”, sustine comisarul Visu. O variantã care va trebui probatã si la Judecãtoria Vaslui, pentru cã dosarul a fost trimis spre judecatã la aceastã instantã. „Eu spun cã totul este o mãsluire a unor fapte de care nu sunt vinovat. Acest patron de la Renova are deja un dosar cu Avicom, pe la DNA, iar un procuror de acolo l-a chemat si i-a spus sã scrie tot ceea ce sustine el în plângere, pentru a o lãsa mai moale cu cercetãrile în celãlalt dosar. Cei de la DNA mã acuzã de foloase necuvenite, însã totul este pe facturi, nu am primit nimic în mod ilegal. Nu înteleg de ce plângerea a fost trimisã de Edcamada, eu nu am avut nicio treabã cu patronul acela. Mi-a fãcut plângere si la Parchetul de la Vaslui, însã am primit neînceperea urmãririi penale”, a mai spus Visu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.