spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

Comisia Europeană deschide investigaţii împotriva Apple, Google şi Meta

- Advertisement -

Companiile americane Apple, Alphabet şi Meta vor fi investigate în Uniunea Europeană pentru potenţiale încălcări ale directivei privind pieţele digitale, au declarat luni autorităţile de reglementare antitrust din UE.

Măsura ar putea duce la amenzi uriaşe pentru giganţii media. Legislaţia, care este în vigoare din 7 martie, impune celor şase giganţi media – care furnizează servicii precum motoare de căutare, reţele sociale şi aplicaţii de chat utilizate de alte companii – să respecte directivele pentru a asigura condiţii de concurenţă echitabile pentru rivalii lor şi pentru a oferi utilizatorilor mai multe opţiuni. „Comisia (Europeană) suspectează că măsurile puse în aplicare de aceşti actori-cheie nu reuşesc să respecte în mod eficient obligaţiile ce le revin în temeiul DMA (Digital Market Act – n.r.)”, a declarat executivul UE într-un comunicat preluat de AFP și Reuters, potrivit News.ro. Autoritatea europeană de aplicare a normelor de concurenţă va investiga regulile Alphabet (Google) privind direcţionarea în Google Play şi auto-referirea în Google Search, regulile Apple privind direcţionarea în App Store şi ecranul de alegere pentru Safari, precum şi modelul „pay or consent” al Meta (Facebook).

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/comisia-europeana-deschide-investigatii-impotriva-apple-google-si-meta-2735205

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.