-1.2 C
Vaslui
04-feb.-2023

Compania de Utilități Publice Bârlad va fi dotată cu o sărăriță pentru iarnă!

- Advertisement -

DOTARE… Administrația Publică Locală Bârlad continuă achizițiile în vederea eficientizării lucrărilor de utilități publice și deszăpezire din oraș. Ultimul utilaj care va fi achiziționat este o autospecială dotată cu lamă și sărăriță pentru împrăștierea materialului antiderapant, solicitată de SC CUP SA Bârlad, care se ocupă de deszăpezirea orașului. Utilajul va fi echipat cu toate dotările tehnice necesare astfel încât să se reducă considerabil timpul de intervenție în ceea ce privește serviciile de salubrizare  dar și cele de deszăpezire din  municipiul Bârlad, în special pe Bulevardul Republicii. Această achiziție va fi suportată financiar de la bugetul local al orașului și face parte din programul de dotare al SC CUP SA Bârlad, ce are drept scop creșterea gradului de satisfacție al cețățenilor prin oferirea unor servicii de calitate.

Consilierii bârlădeni se vor întruni pe 26 noiembrie, pentru ședința ordinară a lunii având pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al S.C. Compania de Utilități Publice S.A. Bârlad. Necesitatea și oportunitatea inițierii acestui proiect de hotărâre a fost determinată de adresa Companiei de Utilități Publice S.A. Bârlad înregistrată la primăria municipiului Bârlad, prin care solicită efectuarea demersurilor legale în vederea asigurării finanțării de la bugetul local a sumei de 2.38.000 de lei. Suma este necesară pentru achiziționarea, cu aport de numerar alocat de Consiliul Local Municipal Bârlad, a unei Autospeciale MAN 1 8360 4×4. echipată cu o Sărăriță spate de 6mc, bazine de clorură, Pompă hidraulică HDS. placă frontală multifuncționlă și lamă frontală. Potrivit SC CUP SA Bârlad, investițiile vor fi realizate cu suma alocată de la bugetul local, ce va reprezenta majorare de capital social. Se va achiziționa un utilaj de deszăpezire, pentru Bulevardul Republicii, care a fost preluat de la DRDP Iași, pentru a se distribui sarea peste polei și gheață.

Ce capital are CUP SA Bârlad

Majorarea de capital va fi posibilă cu acordarea unui ajutor de minimis, în sumă de 238.000 lei. Valoarea aportului la capitalul social al SC CUP SA Bârlad este de 238.000 lei, reprezentând 23.800 acțiuni, a câte 10 lei acțiunea.

„Capitalul social al SC Compania de Utilități Publice SA Bârlad este de 3.943.600 lei și este împărțit în 394.360 acțiuni nominative subscrise integral de către Consiliul Local Municipal Bârlad, în calitate de acționar unic. Capitalul social este compus din patrimoniul privat al RAGCL Bârlad și al municipiului Bârlad. Capitalul social este constituit după cum urmează: Aport în natură cu mijloace fixe/ obiecte de inventar și clădiri înregistrate în domeniul privat al RAGCL Bârlad în valoare de 232.215,3 lei. Aport în natură cu mijloace fixe aparținând domeniului privat al municipiului Bârlad în valoare de 253.569.24 lei. Teren aparținând domeniului privat al municipiului Bârlad în valoare de 1.478.965,5 lei. Aport în numerar în valoare de 1.978.849,96 lei.”, scrie în proiectul de hotărâre ce urmează a fi aprobat de CLM Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. In loc sa va tineti de combinatii cu sare si nisip mai bine ati implementa o solutie care are mult mai multe beneficii pentru oras. Nu tu asfalt deteriorat nu tu praf, nu tu canalizare infundata, etc. Poate aduc si combinagii de la Primarie si de la CUP care nu stiu ce tunuri sa mai de ca doar nu le cubeaza nimeni pietroaiele (pardon, nisipul) pe care le arunca iarna pe strazile din Barlad!!!
    Drumurile României pot fi întreținute cu clorura de calciu pentru diferite utilizări: ca agent antiingheț sau pentru întreținerea nedistructivă a căilor de rulare pe timp de iarnă.
    Prin contrast, sarea aruncată pe drumuri atacă stratul de bitum și lasă, după dezghetare, adevărate cratere în structura asfaltică.
    Clorura de calciu este utilizată în toată lumea de peste 100 de ani. Țări precum Rusia, Germania, Franța, Norvegia,Canada și S.U.A utilizeaza deja acest produs pentru deszăpezirea drumurilor, spațiilor de parcare, depozitelor sau spațiilor comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.