Compania în care colegii de muncă îți decid salariul: orice sumă este dezbătută de toți angajații

10Pines, o firmă de software cu sediul în Buenos Aires (Argentina), are o abordare diferită față de cele mai multe companii în privința modului în care tratează angajații. Firma îi lasă pe aceștia să decidă între ei salariile, relatează BBC.

Salariile sunt stabilite de trei ori pe an în cadrul unei ședințe unde participă toți angajații. La aceste întâlniri, ei pot cere o mărire de salariu, iar propunerea este dezbătută de toți ceilalți colegi. Un aspect-cheie al transparentizării salariilor nu este legat de a ști câți bani câștigă fiecare angajat, ci de a cunoaște cine câștigă mai mult decât tine și de ce, explică unul dintre angajați. Cei care vor să se angajeze la firma argentiniană își pot negocia salariul doar până la o anumită limită. Propunerea lor poate fi acceptată doar cu acordul angajaților care au o experiență similară cu respectivii candidați. Tot în cadrul companiei, 50% din profiturile anuale sunt împărțite între angajați. Conceptul de „sociocrație” Compania numește astfel de abordări ca fiind parte dintr-o „sociocrație”. Conceptul a fost inspirat de omul de afaceri brazilian Ricardo Semler, mai exact de modul în care acesta a transformat firma familiei sale într-o „companie agilă, colaborativă”. Transformarea a presupus transferul de responsabilități și de putere de decizie de la manager la angajați. Asta a crescut profitul firmei și a redus gradul de schimbare a angajaților, după cum a povestit Semler în cartea sa.
Citeşte întreaga ştire: Compania în care colegii de muncă îți decid salariul: orice sumă este dezbătută de toți angajații

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ