Companiile aeriene iau în calcul introducerea „pașaportului Covid” pentru călători. Cum va funcționa sistemul

Industria aeriană globală ia în calcul introducerea unui „pașaport Covid” care să includă date despre teste și vaccin, informează Digi24.

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), care reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial, a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare, mai arată sursa citată. Programul-pilot va începe din acest an, iar aplicația va fi lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor și, începând cu aprilie 2021, și pe Android.

Provocările aplicațiilor anti-Covid Apariția vaccinurilor anti-Covid este văzută de industria aeriană drept o posibilitate de relansare a afacerilor. Primele vaccinuri se așteaptă să fie autorizate în SUA și UE în luna decembrie sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor. Ideea „pașaportului Covid” este bună în sine, însă ea aduce provocări de altă natură, a subliniat Cezar Osiceanu, pilot de linie cu o experiență de zbor de 40 de ani. „Ideea vine pe fondul unei necesități de verificare rapidă a pasagerului. Doar că avem, de asemenea, alte trei probleme. Cine face acest sistem? Cine îl coordonează? Cum va fi el valabil pentru a fi înscrise datele respective, pentru că avem și GDPR. Nu știu dacă v-ar conveni să se afle despre dumneavoastră că ați fost vaccinat sau bolnav. Nu putem obliga oamenii să se vaccineze”, a spus pilotul.
Citeşte întreaga ştire: Companiile aeriene iau în calcul introducerea „pașaportului Covid” pentru călători. Cum va funcționa sistemul
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ