25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Competiția națională “Școală Europeană”, reluată după o întrerupere de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19

COMPETIȚIE… Se reia competiția pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” în anul școlar 2021 – 2022, după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus.

APEL… Vești bune pentru școlile din județul Vaslui. Ministerul Educației a anunțat că reia competiția pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” în anul școlar 2021 – 2022, după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus. În 2019, la ultima ediție, Colegiul Economic “Anghel Rugină” a reușit să se claseze pe primul loc în clasamentul național, iar Liceul “Ștefan Procopiu”, pe locul III. Cele două unități de învățământ au primit, atunci, certificatul “Școală europeană” și un premiu de 5.000 lei pentru dotări.

Aflată la a 17-a ediție, competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obținut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani. Ulterior, școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. În mod excepțional, în condițiile întreruperii din perioada 2020 – 2021, valabilitatea certificatelor „Școală Europeană” obținute de unitățile de învățământ la edițiile din 2017, 2018 și 2019 este de cinci ani. Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului avut de activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Etapele competiției

Data de 20 aprilie 2022 (data poștei) este termenul-limită pentru trimiterea candidaturilor – prin poștă – pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Dolj (Inspectoratul Școlar Județean Dolj, str. Ion Maiorescu, nr. 6, Craiova, cod poștal 200760, cu mențiunea „Pentru Competiția Națională Școală Europeană, ediția 2022”). “În perioada 2 – 7 mai 2022 va avea loc evaluarea candidaturilor, iar în iunie 2022, într-un cadru festiv, vor fi acordate certificatele. Dosarul de candidatură va trebui să conțină formularul-tip de candidatură și avizul I.S.J./I.S.M.B. de participare la Competiția Națională „Școală Europeană”, un portofoliu ilustrativ, copii ale proiectului de dezvoltare instituțională și planurilor manageriale anuale din perioada sept. 2019 – iulie 2022. Datele privind expeditorul trebuie să conțină denumirea corectă și completă a unității Școlare. Prin lansarea acestei inițiative în anul 2004, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Socrates 1997 – 2006, LifeLongLearning 2007 – 2013, Erasmus+ 2014 – 2020 și Erasmus+ 2021 – 2027) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate cu privire la realizarea Spațiului european al educației până în 2025”, a anunțat Ministerul Educației.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here