spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Competitie de Taekwon-do ITF la Bârlad, între cluburile locale! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

COMPETITIE.. „Cupa de Varã la Taekwon-do ITF” s-a desfãsurat la Sala de Sport a Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, competitie ce a fost organizatã de Asociatia Clubul Sport Kwon Bârlad. La startul concursului s-au prezentat si au luptat pentru diplomele si medaliile puse în joc 57 sportivi, legitimati la trei cluburi: ACS Kwon Bârlad (presedinte Eleodor Gheorghian – centura neagrã 4 dan), ACS Alpha Symbol Bârlad (presedinte Ciprian Mihãilã – centura neagrã 3 dan) si ACS Viva Vaslui (presedinte Georgel Manolache – centura neagrã 2 dan).

Competitia a fost adresatã copiilor si juniorilor, acestia fiind angrenati în patru probe competitionale (tull, spargeri fortã la dinamometru, tehnici speciale si speed kick). Competitia a fost una zonalã, de pregãtire a evenimentelor sportive ale toamnei : Cupa României la Taekwon-do ITF în luna octombrie si eventual Cupa Balkanicã care va avea loc în Slovenija în luna noiembrie. Participantii la competitie au fost angrenati pentru a le putea fi evaluat nivelul de pregãtire. Totodatã , antrenorii pot aprecia si unde mai trebuie lucrat, astfel încât competitorii sã devinã din ce în ce mai buni din punct de vedere tehnic, iar ulterior sã poatã aborda cu mai multã încredere competitiile mai puternice în care vor fi angrenati ulterior.

„Timp de 6 are am stat în mijlocul sportivilor, inundatii fiind de energia acestora, majoritate fiind copii, cuprinsi de entuziasmul unui astfel de eveniment, care pentru unii dintre ei a fost primul în viatã. Avem bunul obicei de a organiza astfel de competitii, în care sã includem un numãr cât mai mare de sportivi, pentru cã astfel suntem în situatia de a observa în mod direct cum reactioneazã acestia la stresul normal unui astfel de concurs. Este cunoscut cã marii campioni apar doar concurând la un numãr cât mai mare de evenimente sportive si astfel dispare stresul aferent, ceea ce va permite ulterior obtinerea unor rezultate sportive tot mai bune. Iar noi asta urmãrim, sã vedem nivelul de pregãtire al sportivilor nostri si apoi sã îi promovãm cãtre marea performantã pe cei care corespund cel mai bine la cerintele competitionale” ne-a declarat Eleodor Gheorghian, presedinte ACS Kwon , organizatorul local al concursului, care a multumit totodatã sportivilor, dar mai ales pãrintilor pentru efortul pe care l-au facut. „ Iatã în final, ne putem mândri cu un nou eveniment foarte frumos organizat aici la Bârlad. Absolut toti participantii si-au manifestat entuziasmul pentru modul de organizare al concursului, iar noi, ca organizatori, ne-am bucurat de bucuria copiilor care au fost angrenati în luptã pentru medalii. Iar asta ne face sã mergem mai departe si sã continuãm în munca noastrã, iar tuturor vrem sã le spunem încã o datã: lasati copiii sã facã sport. Doar astfel vom avea generatii viitoare care vor gândi corect si vor fi sãnãtoase”, a declarat pentru ziarul Vremea Nouã, Eleodor Gheorghian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.