Complicele criminalului de la Zorleni scapã de pedeapsã. Fiica victimelor cere pedepsirea acestuia

DREPTATE…Chiar dacã cel care a fost gãsit vinovat de comiterea dublei crime de la Zorleni a fost condamnat, fiica victimelor cere dreptate pânã la capãt. Si asta deoarece criminalul Gheorghe Cretu a avut un complice atunci când a comis oribila faptã, dar acesta a scãpat fãrã sã fie tras la rãspundere. Mai mult, în timpul arestului preventiv, Cretu si-a folosit dreptul de a da telefon si a sunat la redactia Vremea Nouã. Atunci a povestit despre complicele lui si l-a acuzat cã, de fapt, el ar fi autorul crimei. “Nu stiu cum a ajuns Dorin Ungureanu de la complice, la martor. Am cerut si o confruntare cu acesta, dar mi-a fost refuzatã. Sunt acuzat de o crimã pe care n-am comis-o din cauza trecutului meu si pentru cã sunt recidivist”, sustinea, anul trecut, Gheorghe Cretu. De asemenea, fiica celor doi bãtrâni ucisi fãrã milã vorbeste despre acest complice si se întreabã cum de este posibil ca acesta sã scape nepedepsit. “La un caz de furt, cel care este complice este pedepsit dar aici, când vorbim de o dublã crimã, acesta scapã nepedepsit”, spune fiica victimelor. De asemenea, femeia sustine cã dubla crimã putea fi evitatã dacã politistii ar fi dat curs reclamatiei tatãlui ei atunci când hotii i-au cãlcat pragul, cu douã sãptãmâni înainte de oribila crimã.

Se complicã situatia în cazul dublei crime de la Zorleni, acolo unde doi bãtrâni au fost ucisi fãrã milã pentru 15.000 de lei. Dupã condamnarea la închisoare pe viatã a principalului suspect, Gheorghe Cretu, un tânãr de 24 de ani, vecin cu victimele, fiica celor doi bãtrâni cere ca dreptatea sã fie fãcutã pânã la capãt. Mai exact, aceasta sustine cã Gheorghe Cretu a avut un complice, dar acesta a scãpat nepedepsit. Despre complice vorbeste si criminalul într-o discutie telefonicã purtatã, din spatele gratiilor, cu reporterii Vremea Nouã. Acesta spunea: “nu stiu cum a ajuns Dorin Ungureanu de la complice, la martor. Am cerut si o confruntare cu acesta, dar mi-a fost refuzatã. Sunt acuzat de o crimã pe care n-am comis-o din cauza trecutului meu si pentru cã sunt recidivist”. De asemenea, fiica celor douã victime se întreabã cum este posibil ca cel care i-a fost complice lui Cretu sã scape nepedepsit când, în dosare cu fapte mult mai usoare, acestia primesc mãcar o pedeapsã cu suspendare. “Nu înteleg de ce, cel care i-a fost complice criminalului a scãpat nepedepsit. Sunt dosare de furt în care complicii sunt pedepsiti. În schimb, în acest dosar în care se discutã de o dublã crimã, complicele scapã nepedepsit”, spune femeia. De asemenea, aceasta vorbeste despre neglijenta unor politisti care ar fi trebuit sã cerceteze un furt comis în casa pãrintilor ei cu douã sãptãmâni înainte de comiterea oribilei crime. “Tatãl meu a sesizat furtul, dar nimeni nu a fãcut nimic. Politistii spuneau cã, de fapt, s-ar fi sesizat din oficiu, dar acest lucru nu este adevãrat. Cred cã, dacã cei în mãsurã si-ar fi fãcut treaba la timp, aceastã crimã ar fi putut fi evitatã. Stiau despre trecutul criminalului, stiau cã este vecin cu pãrintii mei si cã abia a iesit din spatele gratiilor. Pentru faptele lui ar fi trebuit sã stea atunci cel putin 10 ani dupã gratii, dar a fost condamnat la 5 ani si a executat doar 3”, mai spune fiica celor doi bãtrâni ucisi la Zorleni.

Complicele lui Cretu, transformat în martor

În ianuarie anul trecut, Gheorghe Cretu s-a folosit de dreptul de a telefona si a fãcut acest lucru pentru a-si sustine nevinovãtia. Într-o discutie cu reporterii Vremea Nouã spunea cã, de fapt, criminalul ar fi un cunoscut al lui, Dorin Ungureanu, ajuns, din complice, martor al acuzãrii. “Nu stiu cum a ajuns Dorin Ungureanu, martor al procurorului de caz. Dar, pe baza declaratiilor lui, am ajuns sã rãspund de o faptã pe care nu am comis-o. Am cerut si o confruntare directã cu Ungureanu dar acesta, învãtat poate de cineva, a refuzat sã se întâlneascã cu mine. Au spus si cã mi-am recunoscut fapta, dar nu este adevãrat. Eu stau în arest preventiv din cauza trecutului meu: sunt recidivist. Au spus cã au gãsit bani asupra mea, dar am justificat banii în fata procurorului. I-am spus cã am înselat persoane si de aceea aveam bani asupra mea. Le-am spus cã banii îi am din fapte penale, dar nu din crimã. Au si verificat ceea ce am spus si, într-un fel, se confirmã. În schimb, nimeni nu mai vrea sã spunã acum cã, cu o sãptãmânã sau douã înainte de crimã, cineva a furat pãsãri din curtea celor doi bãtrâni ucisi. Am aflat cã, de fapt, Ungureanu este cel care le-a furat. Politistii de la Zorleni au spus cã cine a furat pãsãrile poate fi si criminalul, dar varianta asta nimeni nu a luat-o în calcul », povestea Gheorghe Cretu. Cretu a ajuns dupã gratii dupã ce a fost acuzat ca fiind autorul unei duble crime. La acea vreme, comuna Zorleni a fost zguduitã de o veste care a cãzut ca un trãznet! Doi bãtrâni, sot si sotie, în vârstã de 86 si 82 de ani au fost descoperiti morti, în casã. Victimele dublei crime erau Neculai si Elena Coseru. Cei doi bãtrâni au fost gãsiti de menajera care îi îngrijea, femeia fiind de loc din Bârlad. Aceasta a venit la bãtrâni, împreunã cu ginerele ei, si a gãsit grozãvia: bãtrânul mort în curte într-o baltã de sânge, bãtrâna moartã în holul casei cu un cutit în mânã. Peste tot era numai sânge, iar casa era rãscolitã de sus pânã jos.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ