8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Compromis la Floresti: recenzorii vin din Al. Vlahutã!

- Advertisement -

Scandalul din jurul recensãmântului populatiei si locuintelor în satul Floresti s-a dezamorsat, în urma interventiei Prefecturii si a Directiei Judetene de Statisticã. Vineri, dupã consultarea cu Levente Csaba Szekely, prefectul de Vaslui si presedinte al Comitetului Judetean pentru Recensãmântul Populatiei si al Locuintelor, Rodica Ciocârlan, coordonatorul Secretariatului tehnic judetean pentru Recensãmântul Populatiei si Locuintelor, si Cezar Mocanu, reprezentantul Institutiei Prefectului Judetului Vaslui, au mers la Floresti. Rezultatul negocierilor: recenzorii vor veni, de astãzi, de la Al. Vlahutã.

Aici, în prezenta primarilor si secretarilor comunelor Alexandru Vlahutã si Poienesti, s-a stabilit ca recensãmântul în satul Floresti sã fie efectuat de patru recenzori din comuna Al. Vlahutã, idee înaintatã initial de primarul de la Vlahutã, Dãnut Cojocaru. În aceste conditii, efectuarea recensãmântului va fi finalizatã în termenul prevãzut.

Pe 20 octombrie, prima zi a recensãmântului general al populatiei si locuintelor, la Floresti a izbucnit un scandal spontan. Supãrati pe faptul cã au rãmas în scripte la comuna Poienesti, desi majoritatea localnicilor doresc sã treacã la Al. Vlahutã, cei din Floresti au refuzat sã primeascã în case recenzorii, care au plecat pânã la urmã cu coada între picioare, fãrã sã-si fi fãcut treaba, adicã sã afle ce populatie are satul si câte case sunt în zonã. Majoritatea localnicilor i-au întâmpinat cu rãcealã pe recenzori, spunând cã nu vor sã dea date despre familie sau gospodãrii, deoarece li s-a interzis de la primãria Alexandru Vlahutã! “Am fost si am discutat cu oamenii, care ne-au spus cã nu vor face publice datele, pentru cã, dacã nu ascultã de primãria de la Vlahutã, vor fi amendati si nu li se vor mai rezolva problemele. Noi le-am spus cã riscã sã fie amendati, însã ne-au spus cã, dacã vorbesc cu noi, vor fi amendati la Vlahutã”, a spus unul dintre cei implicati în recensãmântul de la Floresti. Pentru cã scandalul a luat amploare, iar oamenii au manifestat rezistentã, a fost anuntatã primãria de la Poienesti. Primarul Constantin Stanciu s-a deplasat la Floresti, alãturi de secretara Cecilia Ciobanu si viceprimarul localitãtii, pentru a vedea ce se petrece. În jurul orei 16.00, primarul, viceprimarul si secretara de la Poienesti s-au întâlnit cu primarul de la Al. Vlahutã, Dãnut Cojocaru, în zona Poienesti Deal. “Am discutat cu primarul de la Vlahutã, care ne-a spus cã nu este vinovat pentru situatia creatã, oamenii nu au înteles. Eu am înteles, de la recenzori, cã locuitorii din Floresti le-au spus celor cu recensãmântul cã de la Vlahutã li s-a spus cã vor fi amendati si nu li se vor mai rezolva problemele la primãrie. Am discutat cu primarul de la Vlahutã, care a spus cã ar fi trebuit sã se aprobe lista trimistã de el, cu oameni din comuna sa, însã la Statisticã i s-a spus cã, fiind vorba de oameni din comuna Poienesti, s-a aprobat lista trimisã de noi”, a spus primarul de la Poienesti. Pânã la urmã, cei din Poienesti au cedat, astfel cã recensãmântul se va relua de astãzi, cu oameni din comuna Al. Vlahutã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.