spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Comuna Banca va fi conectatã la reteaua de gaze naturale

- Advertisement -

INVESTITII… În aceastã sãptãmânã, primarul comunei Banca, Vasile Vânãtoru, a semnat contractul pentru construirea retelei de alimentare cu gaze naturale pentru toate cele 9 sate ale comunei. Investitia se ridicã la suma de peste 25 de milioane de lei, banii provenind din Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

Contractul, semnat cu o asociere de firme de profil, prevede realizarea retelelor de conducte de distributie stradalã si a racordurilor individuale cãtre locurile de consum. Termenul de finalizare a lucrãrilor este primãvara anului 2026. Dupã finalizarea investitiei, de gaze naturale vor beneficia atât locuintele individuale cât si institutiile publice din comunã. Primarul comunei Banca, Vasile Vânãtoru, a anuntat si alte investitii pentru perioada urmãtoare. „Astãzi, 28.02.2024, am semnat contractul de executie pentru obiectivul <<Extindere retea de alimentare si distributie gaze naturale în satele Banca sat, 1 Decembrie, Ghermãnesti, Stoisesti, Tifu, Miclesti, Strâmtura-Mitoc, Sârbi si Mitoc, comuna Banca, judetul Vaslui>>, finantat prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, în valoare de 25.298.959 lei. În cel mai scurt timp vom semna si contractul pentru Modernizare drumuri de interes local, satele Strâmtura-Mitoc, 1 Decembrie (peste calea feratã), Stoisesti (strada spre cimitir), Banca (strada cãtre pãdure), Gara Banca( pânã la Lihor, teren de sport cãtre bazinul de apa, strada de la Botezatu Radu), Mitoc (pâna la Constandache), Sârbi( strada pânã la moarã)”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Felicitari primarului ca a finalizat un proiect important. Va spun asa informativ….eu sunt din Husi si inca nu am gaz…si nici nu voi avea in conditiile in care Gaz-Est mi-a facut un deviz de 80.000 lei, spunandu-si probabil ca pot trage magistrala pe banii mei. Buni si ei….Cand legea ii obliga sa aduca gazul in fata proprietatii, au fost in stare sa treaca peste sapte case doar-doar sa o ia pe scurtatura. Asa ca, felicitari echipei din primaria aia !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.