spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Comuna Coroiești și-a luat partea mărului de la Consiliul Județean Vaslui

- Advertisement -

SPRIJIN… Consilierii județeni vasluieni au aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, un proiect de hotărâre prin care comunei Coroiești îi este alocată suma de 67.932 lei pentru implementarea Programului pentru Școli al României, în anul școlar 2023 – 2024. Comuna Coroiești este singura din județul Vaslui care și-a asumat implementarea acestui program fără ajutor din exterior, celelalte UAT-uri apelând la sprijinul Consiliului Județean Vaslui în ceea ce privește organizarea licitațiilor.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Județean Vaslui, 37.150 de preșcolari și elevi din ciclurile primar și gimnazial din județ trebuie să primească, săptămânal, următoarele produse alimentare: două mere cu o greutate de cel puțin 100 grame fiecare, trei porții de lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT, fără zahăr sau alți îndulcitori și fără adaos de cacao), două porții de produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf (iaurt, lapte acru, lapte căvăsit, chefir, sana, caș nefermentat și nearomatizat etc.), cinci porții de produse de panificație (corn sau baton ambalat, din făină integrală/dietetică ce poate conține adaos de zaharuri și grăsimi, covrigi simpli sau biscuiți uscați, ambalați, din făină integrală/dietetică, ce pot conține adaos de zaharuri și grăsimi). Consiliul Județean a aprobat continuarea programului încă din luna august a anului 2023, însă Guvernul a emis prea târziu hotărârea care reglementează programul, criteriile de licitație fiind publicate cu doar cinci zile înainte să înceapă școala. Din acest motiv, licitațiile au fost întârziate, iar elevii nu beneficiază nici în prezent de aceste produse.

Comuna Coroiești, singura din județ care și-a propus să implementeze programul fără sprijin din exterior

Consiliului Local al comunei Coroiești a hotărât asumarea responsabilității cu privire la derularea acordurilor-cadru/contractelor pentru achiziția produselor aferente programului pentru unitățile de învățământ din cadrul comunei, pentru anul școlar 2023-2024. Prin urmare, Consiliul Județean Vaslui i-a repartizat, în cadrul ședinței extraordinare de luni, 18 martie, suma de 67.932 lei pentru implementarea Programului pentru Școli al României. Fondurile au fost alocate prin diminuarea sumei din bugetul alocat CJ-ului la indicatorul “Sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor”. Celelalte Unități Administrativ Teritoriale din județul Vaslui vor implementa acest program cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.