Comuna Stefan cel Mare, 100% PSD!

Pesedistii din Stefan cel Mare si-au propus un obiectiv politic greu de atins. La alegerile viitoare, organizatia PSD de aici îsi doreste un scor de 100%, în conditiile în care la alegerile locale actualul primar, Mihai Moraru, a primit 96% dintre voturile alegãtorilor. “Sunt câteva procente, putini oameni pe care trebuie sã-i convingem cã tot ceea ce facem acum, proiectele de dezvoltare a comunei, trebuie sã fie sustinute în plan politic”, explicã Mihai Moraru, primarul de la Stefan cel Mare, care este, de ieri, la al doilea mandat ca presedinte al organizatiei locale PSD. Prezent la sedintã, Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, le-a transmis celorlalti primari din judet sã nu mai priveascã invidiosi spre comuna Stefan cel Mare. “Nu se duc aici toate fondurile judetului, asa cum spun unii. Aici este mai multã ambitie, se lucreazã mai mult pe proiecte”, a spus presedintele Consiliului Judetean.

În prezenta senatorului PSD de Vaslui, Doina Silistru, si a presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, liderul organizatiei judetene PSD, edilul de la Stefan cel Mare a primit votul de încredere a organizatiei locale pentru un al doilea mandat în fruntea organizatiei social-democrate. Mihai Moraru a câstigat, anul trecut, primul sãu mandat de primar, cu un procent de 96% dintre optiunile locuitorilor din Stefan cel Mare, dupã patru ani petrecuti ca viceprimar. Acum, la aproape un an de la alegerile locale, primarul îsi propune, ca presedinte al filialei locale PSD, sã câstige totul si sã ajungã la neverosimilul procent de 100%. “Mai avem patru procente pânã la 100%. Dacã mai schimbãm din optiunile oamenilor încã 1% si mai adãugãm la ceea ce avem acum, tot este bine. Totusi, ne-am propus sã stabilizãm ceea ce avem acum. Cum sã ne reproseze oamenii ceva, câtã vreme ieri mergeau prin noroaie si astãzi pãsesc pe asfalt? Împreunã cu echipa pe care o am la primãrie, reusim sã scoatem toate satele la civilizatie, iar oamenii trebuie sã înteleagã tot ceea ce facem pentru ei”, a spus Mihai Moraru, la sedinta de ieri, în care a fost reconfirmat ca presedinte al organizatiei locale PSD. La ultimele alegeri locale, niciun partid nu a obtinut nici mãcar voturile care sã-i permitã sã treacã pragul electoral si sã acceadã în Consiliul Local, astfel cã 13 din 13 consilieri sunt de la PSD. O performantã greu de egalat pentru comunele din jur, care privesc cu invidie la organizatia condusã de Moraru.

Primarul de la Stefan cel Mare, propus pentru o functie în conducerea judeteanã

Ieri, membrii organizatiei PSD de la Stefan cel Mare au ales-o pe Despina Ciobanu, viceprimãrita comunei, în functia de vicepresedinte al organizatiei locale social-democrate. “Am vrea sã atragem cât mai multe femei în rândurile noastre, sã înteleagã cã putem face treabã împreunã. Acum zece ani, când am intrat în PSD, nu credeam cã voi ajunge aici, dar entuziasmul domnului presedinte Moraru si proiectele începute de dânsul ca primar ne-au convins cã se poate face politicã si administratie în acelasi timp”, a explicat vicepresedinta PSD din Stefan cel Mare. Dacã senatorul Doina Silistru se simte în aceastã comunã ca acasã, fiind cunoscutã de toti membrii de partid din localitate, presedintele organizatiei judetene, Dumitru Buzatu, atrage atentia asupra pericolului pe care-l reprezintã guvernarea. “Cât timp am fost în opozitie, am mai spus oamenilor cã nu ni se aprobã proiectele. Acum, suntem la guvernare si nu ne mai putem plânge cã lucrurile nu se rezolvã în interesul oamenilor. Trebuie sã discutãm mereu cu oamenii, sã le spunem ce se face pentru ei. E o anumitã invidie, cã la Stefan cel Mare se duc cele mai multe fonduri de la judet. Nu este adevãrat, aici se munceste mai mult ca în alte pãrti, se fac proiecte, unele se terminã, altele se încep”, a spus Buzatu. La alegerile de duminica viitoare, când se va alege noua conducere judeteanã a PSD, întreaga organizatie de la Stefan cel Mare îsi va sustine presedintele, pe Mihai Moraru, pentru un post în conducerea organizatiei judetene social-democrate.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ