Comuna Stefan cel Mare va începe racordarea cetãtenilor la reteaua de gaze naturale

DEZVOLTARE… Pentru sute de familii din comuna Stefan cel Mare, racordarea la reteaua de gaze naturale devine, pe zi ce trece, un vis ce se adevereste. Dupã patru ani de eforturi si investitii, primãria se poate lãuda cã lucrãrile de extindere a retelei sunt avansate si, în curând, vor putea duce conducta în sat pentru racord. « Am muncit din greu pentru realizarea acestui proiect care, iatã, prinde contur în fiecare zi. Vom începe, în cel mai scurt timp, lucrãrile pentru ca teava de gaz metan sã fie dusã si în sat dar, deocamdatã, lucrãrile avanseazã de-a lungul drumului national», spune primarul Mihai Moraru.

Comuna Stefan cel Mare va avea, în scurt timp, toate facilitãtile oferite de viata de la oras, cu asfalt, canalizare si gaze. “În martie, am dat ordinul de începere la lucrãrile de alimentare cu gaze naturale în comuna Stefan cel Mare, cel mai asteptat proiect al locuitorilor din comuna noastrã. Vor fi sute de gospodãrii care se vor bucura de gaze, la fel cum sunt si cei care locuiesc în Vaslui, de exemplu. Din 2016, am început demersurile pentru acest proiect care, iatã, acum prinde viatã în comuna noastrã, cu sprijinul CJ Vaslui, care ne-a alocat suma necesarã pentru lucrãri. Mã întristeazã faptul cã acest proiect al comunitãtii noastre a rãmas în aer, prin desfiintarea Fondului de Dezvoltare si Investitii. În cel mai scurt timp, se va trece la realizarea lucrãrilor, mai ales cã sunt sute de familii care au semnat pe un tabel de la primãrie, prin care îsi exprimã acordul pentru a a trage gaze în locuinte”, spune primarul Moraru. Lucrãrile de modernizare si investitiile din comunã au transformat satul Mãrãseni într-un modern cartier de oras, cu asfalt pe toate strãzile, apã si canalizare la fiecare casã. De asemenea, în cel mai scurt timp, în jur de 200 de familii vor avea si gaze în gospodãrii. Primarul Moraru spune cã va înfiinta un birou special în institutie, la care toti cei care doresc gaze se pot adresa, având asupra lor toate documentele cerute de lege, astfel cã documentatiile se vor trimite la operatorul de gaze. Mai trebuie spus cã, pentru o familie din aceastã comunã care doreste sã aibã gaze în casã, costul pentru bransarea la retea este estimat la 1.500 de lei.

Lucrãri avansate si la sala de sport din comunã

De câteva zile, au început lucrãrile la un alt obiectiv dezvoltat de Primãria comunei Stefan cel Mare. Este vorba de noua salã de sport a comunei, obiectiv finantat prin Compania Nationalã de Investitii. “Este adevãrat, se lucreazã la un obiectiv de investitii extrem de modern, care va atrage multi tineri cãtre sport. Am discutat cu constructorul, care ne-a garantat cã planul de lucrãri va fi respectat. Sper cã, în baza a ceea ce ne asigurã constructorul, care lucreazã foarte bine la acest obiectiv, vom avea o salã de sport ultramodernã în comuna Stefan cel Mare, pânã la finele anului. Toti elevii din comunã, dar si tinerii, vor beneficia de noua salã de sport”, a spus primarul Moraru.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ