Comunicat de presã: Proiect ,, START ONG, Sah pentru copiii din satele judetului Vaslui “

Clubul Sportiv GAMBIT Husi

Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT” Huși desfãșoarã proiectul ,, START ONG, Șah pentru copiii din satele județului Vaslui”, proiect finanțat prin programul START ONG, lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Activitãțile se desfãșoarã în perioada 24.08-31.12.2020, în satele Stãnilești, Rãsești din județul Vaslui și în județul Suceava. Proiectul se adreseazã în special copiilor din zona ruralã a județului Vaslui care doresc sã invețe „sportul minții”- șahul, sã participe la turnee și sã câștige competiții.

Urmãtoarea activitate din cadrul proiectului este organizarea unei competiții de șah pentru copii în satul Râșești, județul Vaslui, în perioada 09-11.10.2020 pe categorii de vârstã (bãieți, fete, sub 10 ani, 10 – 12, 12-14 și peste 14 ani fiind premiați primii 4 la fiecare categorie cu materiale sportive necesare).

Totodatã continuãm cursurile de șah gratuite pentru copiii din comunele Drânceni și Stãnilești la sediul școlilor gimnaziale din localitãți cât și online.

“Practicând jocul de șah, copilul intrã în contact cu noțiuni care-i vor fi de folos pe parcursul anilor urmãtori: strategie, ofensivã, defensivã, planificare, sacrifiu, capturare, competiție, rivalitate, anticipare, amenințare, autocontrol, raționament etc. Urmând aceste  cursuri de șah pentru copii, copilul își va antrena o serie de abilitãți și va învãța: sã analizeze și sã se autoanalizeze; sã urmãreascã un obiectiv; sã prevadã consecințele unei acțiuni; sã-și stãpâneascã emoțiile; sã-și dezvolte creativitatea, originalitatea, imaginația; sã aibã rãbdare; sã-și dezvolte spiritul competitiv; sã-și asume responsabilitãți, fiind singurul responsabil de reușitã sau eșec și nu în ultimul rând, sã prindã încredere în forțele proprii” – a declarat Ursan Cornel Marius, coordonator de proiect.

Pentru mai multe informatii privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: [email protected]

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sãnãtate, mediu, social și culturã. Valoarea totalã a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitarã destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativã.”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ