Comunicat de presã: Proiect ,, START ONG, Sah pentru copiii din satele judetului Vaslui “

Clubul Sportiv GAMBIT Husi

Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT” Huși desfãșoarã proiectul ,, START ONG, Șah pentru copiii din satele județului Vaslui”, proiect care oferã lecții de șah copiilor din douã localitãți din județul Vaslui, finanțat prin programul START ONG, lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Activitãțile se vor desfãșura în perioada 24.08-31.12.2020, în satele Stãnilești, Rãsești din județul Vaslui și în județul Suceava. Proiectul se adreseazã în special copiilor din zona ruralã a județului Vaslui care doresc sã invețe „sportul minții”- șahul, sã participe la turnee și sã câștige competiții. Prin acest proiect un numãr de peste 50 copii vor avea materialele necesare pentru a învãța șah, pentru a participa la competiții; un numãr de peste 100 copii din mediul rural vor participa la o competiție mai mare organizatã în satul Stãnilești. Totodatã un numãr de 20 copii din județul Vaslui vor participa pentru prima datã la un turneu de șah de nivel județean, în județul Suceava, timp de 3 zile unde vor vizita diverse obiective turistice. VÃ AȘTEPTÃM DRAGI COPII ÎN NUMÃR CÂT MAI MARE ALÃTURI DE NOI, SÃ NE BUCURÃM ÎMPREUNÃ!

“Prin acest proiect ne dorim sã atragem tot mai mulți copii din mediul rural a județului Vaslui cãtre sportul minții, cãtre efectuarea activitãților sportive într-un mod organizat mai ales în aceastã perioadã când timp de peste jumãtate de an copiii nu au avut posibilitatea participãrii la activitãți sportive, la competiții și nu s-au întâlnit. Astfel vom organiza lecții gratuite de șah începând cu luna septembrie în satele Stãnilești și Rãsești, vom organiza un turneu mare în loc. Stãnilești și …… cea mai așteptatã activitate de cãtre copii: ne vom deplasa într-o excursie în județul Suceava unde vom vizita o mulțime de obiective turistice – istorice, dar vom și participa la un turneu de șah alãturi de alți copii” – a declarat Ursan Cornel Marius, coordonator de proiect.

Pentru mai multe informatii privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: [email protected]

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sãnãtate, mediu, social și culturã. Valoarea totalã a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitarã destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativã.”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ