-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Comunitatea ştiinţifică cere demisia imediată a lui Ponta

- Advertisement -

Societetea ştiinţifică Ad Astra, din care fac parte câteva zeci de cadre universitare şi cercetători, unii din ei lucrând la universităţi prestigioase precum Oxford, Cambridge sau Freiburg, a cerut, sâmbătă, demisia premierului Victor Ponta.

„România, românii şi instituţiile româneşti, în primul rând cele academice, se află în plină catastrofă de credibilitate, catastrofă ce se adânceşte rapid. Asociaţia Ad Astra cere demisia imediată a d-lui Ponta din funcţia de prim ministru şi din toate funcţiile publice deţinute. Intârzierea demisiei d-lui Victor Ponta înrăutăţeşte situaţia României, oră de oră şi zi de zi. De asemenea, dacă nu se iau măsuri eficiente de prevenire a unor astfel de evenimente în viitor, repetarea unor catastrofe similare este inevitabilă”, se arată într-un comunicat al societăţii.

Această organizaţie a făcut şi un apel on-line pentru demisia lui Ponta, apel care, duminică după-amiază era semnat déjà de aproape 5.000 de persoane.

“Cazul scandalos de plagiat al domnului Victor Ponta, prim ministrul României, obligă moral mediul academic şi asociaţiile civice interesate de calitatea învăţământului să declanşeze o dezbatere naţională care să se concretizeze printr-o reverificare drastică a tuturor tezelor de doctorat de după revoluţie. Cerem realizarea unui sistem centralizat de publicare pe internet a tuturor lucrărilor de licenţă şi de disertaţie pentru a putea fi apoi verificate. De asemenea, deoarece plagiatul evident al Primului Ministru aduce grave prejudicii învăţământului şi cercetării academice din România cerem demisia acestuia ca singură şansă de a putea începe cu adevărat, şi pe temelii morale, reclădirea şcolii româneşti. Invităm să se alăturare acestui protest toţi universitarii interesaţi în refacerea credibilităţii învăţământului universitar şi a reabilitării valorilor etice în societatea românească”, se arată în apelul celor de la Ad Astra. Apelul poate fi semnat pe site-ul petitieonline, la adresa: http://www.petitieonline.com

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.