spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Concedierea bugetarilor de partid va fi interzisă prin lege

- Advertisement -

Palatul Victoria va interzice prin lege concedierea bugetarilor de partid. Potrivit noilor prevederi din legea salarizării unitare, persoanelor numite în funcţie pe criterii politice vor avea imunitate, scrie Jurnalul Naţional, în ediţia de astăzi. Aşadar, clientela politică nu va fi disponibilizată, ci doar mutată în alte instituţii.

Legea salarizării unice favorizează apariţia unei categorii privilegiate în rândul bugetarilor, scrie Jurnalul Naţional. E vorba de acele persoane numite în funcţii de conducere în administraţia centrală şi locală, pe criterii politice.

Ele nu vor fi afectate de valul disponibilizărilor. Noua lege a salarizării, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, prevede ca în caz de restructurări, bugetarii cu funcţii de conducere să fie mutaţi în alte instituţii ale statului, pe posturi vacante.

Şi dacă nu sunt locuri, se vor inventa. Astfel încât persoanele respective să îşi păstreze atât salariile, cât şi funcţia de conducere.

Imunitatea persoanelor numite în funcţii pe criterii politice funcţiona şi până acum. Aceleaşi prevederi erau trecute într-o ordonanţă de guvern adoptată la începutul lui 2009, odată cu desfiinţarea agenţiilor guvernamentale.

Potrivit acordului convenit cu FMI, anul acesta şi în 2011, vor fi disponibilizaţi încă 100.000 de bugetari.

Antena 3

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.