spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Concert exceptional la Bârlad – cadoul de Crãciun pentru melomani

- Advertisement -

CULTURALÃ Marti, 20 decembrie, începând cu orele 18.30, la Pavilionul „Marcel Guguianu” din Bârlad, muzeul „Vasile Pârvan” din localitate organizeazã un concert exceptional de muzicã clasicã, sustinut de Trio Strad Bucuresti, din care face parte si renumitul violonist Alexandru Tomescu.

Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, a organizat ieri o conferintã de presã, la Pavilionul „Marcel Guguianu”, pentru a face cunoscut bârlãdenilor cã, pe 20 decembrie, în oras va avea loc un concert de exceptie, oferit ca un cadou de Crãciun celor care iubesc muzica clasicã. „Asa cum am procedat în ultimii ani, la sfârsit de an dorim sã oferim publicului nostru un mare cadou, cu prilejul Sãrbãtorilor de Iarnã. Venim cu un concert extraordinar, marti, 20 decembrie, la orele 18.30, care va fi sustinut de trei tineri deosebiti care formeazã „Trio Strad”. Numele numãrul 1 din România, la vioarã, este cel care conduce Trio Strad, care înseamnã Alexandru Tomescu (vioarã), Rãzvan Suma (violoncel) si Toma Popovici (pian). Cei trei bãieti au înteles de mult cã existã o muzicã potrivitã pentru fiecare, trebuie doar sã gãseascã acea sonoritate care ne face sã vibrãm. Într-o lume invadatã de muzicã agresivã, Trio Strad propune muzicã de calitate, muzicã diversã pentru gusturi diverse. Planul celor trei muzicieni rãmâne acela de a atrage public nou, prin atitudinea diversã si nonconformistã pe care au avut-o întotdeauna pe scenã. Toate categoriile si vârstele de public se aflã în target-ul lor, muzica devenind accesibilã prin dialog. Ei organizeazã concerte în 11 orase ale tãrii, care nu au Filarmonicã, printre acestea fiind inclus si Bârladul, iar bãietii doresc sã aducã muzica clasicã acolo unde ea este mai putin prezentã si nu ajunge ca si concert, ci doar pe suporturi audio sau video. Concertul este sponzorizat de Hotel Moldova Bârlad, Comisia pentru Culturã din cadrul CLM Bârlad, prin presedinta comisiei Gabriela Plãcintã, de Organizatia de Femei a PSD Bârlad, precum si de membri PNL Bârlad. Iatã cã politicul poate face în asa fel încât activitatea culturalã la Bârlad sã fie la cele mai înalte cote, deoarece intrarea la acest concert deosebit este liberã, datoritã acestor sponsorzãri!”, a precizat Mircea Mamalucã.

Anul viitor debuteazã tot cu un concert extraordinar

Nici nu începe bine anul 2012, cã la Bârlad va avea loc un alt concert exceptional. Este vorba despre fratii Tudor, Cãlin si Tudor, doi tineri bârlãdeni foarte cunoscuti în lumea muzicalã, care vor concerta pentru prima datã împreunã în orasul lor natal. Încã nu s-au stabilit toate detaliile, dar le vom aduce la cunostinta celor interesati în cel mai scurt timp. Câstigãtor al locului întâi la Concursul International desfãsurat la Academia de Muzicã Niccolo Paganini din Genova, Italia, violonistul Tudor Andrei si-a câstigat rapid reputatia de tânãr talent al României. A mai câstigat douã editii ale Olimpiadei românesti de vioarã si o serie de premii nationale. Nãscut în Bârlad, Tudor a beneficiat de mic de educatie muzicalã, pãrintii sãi fiind profesori de muzicã la Scoala de Muzicã si Arte Plastice „N.N.Tonitza” din Bârlad. S-a mutat la Bucuresti, unde a absolvit liceul George Enescu. Un an mai târziu, a fost admis la Royal Academy of Music in Londra, unde a studiat sub îndrumarea profesorului Remus Azoitei. În 1999 a sustinut turnee în Elvetia si Italia, iar în 2005 în Germania. A fost invitat pentru interviuri la TVR1 si la emisiunea „Muzicieni de azi, muzicieni de mâine” de la Radio România Cultural.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.