spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Concert în memoria compozitorului Marcel Iorga

- Advertisement -

MUZICĂ… Un nou concert dedicat compozitorului vasluian Marcel Iorga va avea loc luna aceasta, la Centrul de Afaceri din oraș. Evenimentul îi va avea ca invitați speciali pe interpretele Carmen Rădulescu și Daniela Răduică, precum și pe copiii care îi mențin vie creația.

“Compozitorul Marcel Iorga a lăsat în urma lui o mulțime de copii care culeg premii la festivalurile de muzică ușoară din România și din străinătate. Memoriei lui Marcel Iorga vom dedica concertul în care vocile invitaților noștri vor vorbi despre un om pe care-l vom prețui”, a transmis Centrul Cultural Județean. Astfel, vor susține recitaluri elevii Școlii de Muzică Domisong, Ștefania Ciobanu, Ricardo Pisaltu, Elena Costăchescu, Antonia Zberchea, Bianca Păvăleanu, Clarisa David, Sofia Luca, Ava Nicole Moraru și Melissa Lazăr.

Compozitorul vasluian Marcel Iorga a fost unul dintre cei mai titrați compozitori din zona Moldovei și nu numai. S-a născut pe 25 octombire 1955, la Băcești, a studiat muzica la Slănic Moldova – Bacău și, în particular, cu diferiți profesori de muzică, inițiindu-se în arta dirijatului și în arta componistică. A studiat flautul, pianul, acordeonul, saxofonul, contrabasul, chitara și tobele. A avut contracte muzicale cu Olanda, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria. A fost membru și președinte de juriu la diferite festivaluri, concursuri naționale și internaționale. Are peste 200 de compoziții și era membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Marcel Iorga este și autorul mai multor imnuri de festivaluri, dar și ale echipelor FC Vaslui, Handbal Club Vaslui și LPS Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.