Concluziile ședinței CSAT: Autoritățile române rămân vigilente și vor monitoriza mobilizarea de trupe nejustificată din jurul Ucrainei

Adminsitrația Prezindențială transmite, după ședința CSAT condusă de președintele Klaus Iohannis, că „autoritățile române rămân vigilente” și vor continua „să monitorizeze această mobilizare nejustificată din jurul Ucrainei”. În ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării a fost analizată starea de securitate în regiunea Mării Negre, în contextul acumulării de trupe ale Federației Ruse pe frontiera de est a Ucrainei, și implicațiile pentru țara noastră.

Comunicatul Administrației Prezidențiale, după ședința CSAT:

„Ca stat riveran și ca unul dintre cei mai apropiați aliați de evoluțiile care au avut loc în ultimele săptămâni, România este extrem de preocupată de situația securității și stabilității regiunii și și-a exprimat îngrijorarea în cadrul Alianței Nord-Atlantice, pentru că tot ceea ce se întâmplă în zona Mării Negre afectează și securitatea euroatlantică.

Țara noastră a susținut în mod constant necesitatea respectării suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional, soluția fiind în continuare implementarea integrală a Acordurilor de la Minsk și respectarea strictă a regimului de încetare a focului.

România este în permanentă legătură cu aliații și partenerii din cadrul NATO și al Uniunii Europene și se coordonează și schimbă evaluări cu aliații și partenerii din regiune, inclusiv pentru identificarea opțiunilor adecvate de acțiune. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/concluziile-sedintei-csat-autoritatile-romane-raman-vigilente-si-vor-monitoriza-mobilizarea-de-trupe-nejustificata-din-jurul-ucrainei-1510523
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ