Concurentã acerbã pentru locurile de muncã anuntate de ISU Vaslui: 8 persoane pe un loc

FOARTE MULTI… Anuntul pentru ocuparea celor 19 posturi vacante, fãcut de Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui, a stârnit un interes urias din partea vasluienilor. Spre exemplu, pentru cele sapte posturi de subofiter operativ principal în cadrul Detasamentului de pompieri Vaslui, s-au înscris 107 persoane. Dintre acestea, 47 au fost “respinse” din cauza nerespectãrii cerintelor de ocupare a postului sau/si lipsa unor documente, iar 60 au trecut mai departe. Apoape jumãtate din persoanele selectate au sustinut ieri interviul în fata comisiei, iar cealaltã jumãtate îl va sustine astãzi. Tot astãzi vor fi afisate si rezultatele.

Alãturi de cele sapte posturi de subofiter operativ principal în cadrul Detasamentului de pompieri Vaslui, s-au mai fãcut înscrieri pentru Detasamentul de pompieri Bârlad (5 posturi) si Sectia de pompieri Husi (6 posturi). Pentru ocuparea acestor posturi, nu e nevoie de studii în domeniu, însã candidatii trebuie sã aibã cel putin diplomã de bacalaureat. Foarte important de precizat, angajãrile se fac pe perioadã determinatã: sase luni.

Ce se va întâmpla dacã persoanele selectate nu îndeplinesc baremele medicale?

Persoanele selectate vor fi evaluate din punct de vedere medical, fizic si psihologic. “Candidatii selectionati trebuie sã fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic. Aptitudinea se constatã de structurile de specialitate ale M.A.I., printr-o examinare medicalã si evaluare psihologicã, potrivit reglementãrilor specifice în domeniu. Candidatii selectionati pentru ocuparea posturilor vacante vor sustine evaluarea psihologicã, cu personal specializat de la nivelul M.A.I., anterior încadrãrii. Vor putea fi încadrati pe post doar candidatii care vor primi avizul psihologic Apt. Candidatii selectionati ti încadrati vor întocmi fisa medicalã-tip M.A.I., în cel mai scurt timp de la încadrare, conform O.M.A.I. 374/2003 si O.M.A.I. 107/2014. Dacã în urma întocmirii fisei medicale-tip M.A.I., se constatã neîndeplinirea baremelor medicale specifice, persoanele încadrate vor fi trecute în rezervã″, se aratã în anuntul publicat pe site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui.




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ