3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Concurentã acerbã pentru postul de purtãtor de cuvânt al ISU Vaslui

- Advertisement -

CONCURS DE ANGAJARE… Concurentã mare pentru postul de purtãtor de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” Vaslui. Maistrii militari si subofiterii în activitate din Vaslui, dar si din alte judete, aspirã la functia de ofiter specialist I (cu grad de colonel) în cadrul compartimentului Informare si Relatii Publice. La concurs s-au înscris cinci persoane, iar printre acestea se numãrã si actualul purtãtor de cuvânt, Marius Stanciu. Doi dintre cei cinci candidati au fost respinsi înainte de proba psihologicã, pentru neîndeplinirea conditiilor din anunt: unul nu avea calitatea de militar în activitate, întrucât recrutarea se face din sursã internã, iar celãlalt nu avea dosarul de recrutare complet, pentru acest post fiind nevoie de un certificat de absolvire a unui curs/specializare în domeniul relatiilor publice. De asemenea, pentru acest post este nevoie de o vechime de cel putin doi ani în cadrul MAI, sã fi obtinut calificativul de cel putin «foarte bun» la ultimele douã aprecieri anuale de serviciu în cadrul MAI si sã obtinã, dupã încadrare, autorizatie de acces la informatii clasificate, nivel <secret de serviciu>.

Proba scrisã a fost programatã initial într-o duminicã, pe 10 ianuarie, iar apoi reprogramatã pe 14 ianuarie (joi). Candidatii care au trecut de proba psihologicã vor sustine un test scris cu subiecte din domeniul comunicãrii si informãrii publice. Din bibliografia obligatorie nu lipsesc Ghidul de comunicare cu presa si cel de comunicare prin intermediul retelelor sociale pentru administratia politicã din România, precum si Legea privind liberul acces la informatii de interes public, Normele metodologice de aplicare, Strategia nationalã de comunicare si informare publicã pentru situatii de urgentã, precum si alte legi, ordonante sau regulamente privind modul de comunicare al institutiilor publice cu cetãtenii si presa.

Candidatii declarã pe propria rãspundere cã nu sunt infectati cu virusul SARS-CoV-2

În ziua concursului, candidati vor trebui sã aibã la ei si declaratia pe propria rãspundere cã nu sunt infectati cu virusul SARS-CoV-2 si cã nici nu se aflã în vreuna dintre situatiile enumerate mai jos: 1. Contact direct cu o persoanã suspectã ca fiind infectatã cu virusul SARS-CoV-2, pentru care s-au efectuat demersurile de testare si cãruia nu i s-au comunicat rezultatele testãrii pânã în prezent; 2. Contact direct cu o persoanã infectatã cu virusul SARS-CoV-2; 3. Prezentarea de simptome specifice infectãrii cu virusul SARS-CoV-2 (febrã, frisoane, tuse seacã, pierderea gustului si/sau mirosului, dureri musculare, greatã, ameteli, rinitã, nas înfundat). În caz contrar, acestia riscã sã fie acuzati de zãdãrnicirea combaterii bolilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.