spot_imgspot_img
5.3 C
Vaslui
19-apr.-2024

Concurs județean de interpretare folclorică “Vocea Populară” (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
CÂȘTIGĂTOR… Marele trofeu al concursului a revenit lui Paul Axinte, 12 ani, de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator Călin Adrian Gheorghe.

TRADIȚIE… Cea de-a a VIII- a ediție a concursului de interpretare muzică populară “Vocea populară” s-a desfășurat  la Căminul Cultural din comuna Banca. Acesta face parte din proiectul educațional “Tradiții și obiceiuri populare românești”, înscris în C.A.E.J. , Domeniul Cultural –artistic: folclor – obiceiuri și tradiții, proiect al cărei inițiator este prof. Gabriela Manole Diaconescu și de prof. Silvia Pîslaru. Marele trofeu al concursului a revenit lui Paul  Axinte, 12 ani, de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator  Călin Adrian Gheorghe.

Organizatorii concursului au fost: Școala Gimnazială nr.1, Gara Banca, prin director Violeta Arhip și director adjunct Mihaela Popa,  în colaborare cu Primăria comunei Banca, primar Vasile Vînătoru. Concursul s-a  desfășurat pe grupe de vârste și a avut două secțiuni: soliști  vocali și grupuri. S-au înscris astfel 32 de soliști și 7 grupuri din Bârlad, Vaslui, Găgești, Sărățeni, Huși, Perieni, Gara Banca, Zorleni, Dodești. Juriul a fost format din : prof. Aida Pîrvu – președintele juriului, prof. Mariana Bogos; prof. Sebastian Epure; prof Silvia Pîslaru; director a Căminului Cultural Banca, Nina Roșu. S-au acordat 15 premii I, 13  premii II, 5 premii III  și 7 mențiuni. Nivelul concursului a fost ridicat de prestația copiilor de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonați de către prof . Călin Adrian–Gheorghe.

Premiul I –  secțiunea soliști vocali

La categoria de vârstă 5-7 ani, a fost câștigat de Maria Carp de la Grădinița cu Progran Normal nr.2 Zorleni-prof coordonator Gabriela Cristian

La categoria de vârstă 8-11 ani:

Acatincăi Alessia – de la școala „N.N.Tonitza” Bârlad – prof coordonator Alina Roșca; Florentina Vîntu – de la Școala Gimnazială “Ion Artene”, Găgești, prof coordonator; Elvira Pomană; Ștefania Drența –  de la școala Gimnazială “Ion Artene”, Găgești, prof coordonator; Elvira Pomană, Mihai Larisa Elena –  de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator; Călin Adrian Gheorghe; Năstase Mihai –  de la Școala Gimnazială Perieni – prof. coordonator; Mihaela Hurduc și Alina Bularda.

La categoria de vârstă 12-14/15 ani:

  • Miruna Andronache – de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator; Călin Adrian Gheorghe.
  • Luiza Alexandra Sumănaru – de la Școala Gimnazială Perieni – prof. coordonator; Mihaela Hurduc și Alina Bularda;
  • Sidonia Hurdubaia – de la Școala nr. 9 ”Vasile Alecsandri”, Vaslui-prof. coordonator : Teodora Panainte;
  • Raluca Andronache  – de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator; Călin Adrian Gheorghe.
  • Roxana Stîngă – de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, Huși- prof coordonator;  Iosn Stan.

La secțiunea  grupuri, s-au acordat următoarele premii I:

  • Grupul vocal “Cununița”  – de la Școala Gimnazială “Emil Juvara”, Sărățeni, prof. coordonator : Nelu Buța;
  • Grupul vocal “Boboceii” – de la Școala Gimnazială “Ion Artene”, Găgești, prof. coordonator; Elvira Pomană;
  • Grupul vocal “Mugurașii”- de la Școala Gimnazială “N.Ghe. Lupu”, Arsura, prof. coodonator: Ioan Stan;
  • Grupul vocal “Plaiurile Hușului” de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, Huși- prof coordonator; Ioan Stan.

Trofeele de grupă au fost câștigate de către următorii concurenți:

  • La categoria de vârstă 8 -11, ani trofeul categoriei a fost câștigat de Maria Balatariu, 8 ani , de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator  Călin Adrian Gheorghe.
  • La categoria de vârstă 12-14/15 ani, trofeul a fost câștigat de Laura Valentina Pușcașu – 12 ani, de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator  Călin Adrian Gheorghe.
  • Marele trofeu al concursului a revenit lui Paul  Axinte, 12 ani, de la Palatul Copiilor Vaslui, prof. coordonator  Călin Adrian Gheorghe.

Primarul Vasile Vânătoru – merite deosebite pentru promovarea folclorului din zonă!

SERIOS… Trebuie spus că în 2004, când a preluat “frâiele” comunei, fiind ales de săteni să le conducă destinele comunei, Vasile Vânătoru a găsit… mai bine zis, nu a găsit mai nimic din fostul Cămin Cultural, care era o ruină. A făcut totul pentru a ridica un nou edificiu în care să se desfăsoare activitătile culturale din comună. În 2012 a dat startul Concursului Judetean “Vocea Populară”, pentru copii cu vârste între 7 si 15 ani (clasele I- VIII). A început cu câteva comune si acum s-a ajuns la aproape 30 de comune participante. “După o pandemie cruntă, care, din păcate, ne-a decimat, acesti copii minunati au adus soarele si frumusetea portului popular. Le multumim foarte mult pentru că duc mai departe tradițiile strămoșesti. Dacă la prima ediție eram doar câtiva, acum, la a VIII-a editie, suntem mulți și asta înseamnă că lucrăm, iar munca noastră dă roade. Noi aici, la Banca, suntem o echipă și lucrăm pentru toți și în special pentru copii. Mulțumesc cadrelor didactice, profesorilor care au pregătit acest Festival și în special părinților pentru sprijinul lor”, a precizat primarul Vasile Vânătoru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.