-1.2 C
Vaslui
04-dec.-2021

Concurs național pentru hackeri ”cuminți” la Universitatea Tehnică: UNbreakable România

Competiţia naţională de securitate cibernetică adresată elevilor şi studenţilor, UNbreakable România, care are drept scop educarea „unei noi generaţii de hackeri etici” se desfăşoară în perioada 16-18 octombrie, evenimentul fiind organizat de către Bit Sentinel, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Orange România.

Tinerii înscrişi în competiţie trebuie să rezolve exerciţii de algoritmică, de apărare cibernetică, de răspuns la incidente şi investigaţii informatice, de identificare şi remediere a vulnerabilităţilor din sisteme IT într-un mediu controlat. Participarea la competiţia UNbreakable România este individuală, iar înscrierea concurenţilor este gratuită, direct pe site-ul competiţiei. La finalul competiţiei vor fi premiaţi primii trei cei mai buni participanţi, premiile constând în gadgeturi în valoare totală de 750 de euro.

Conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale la Politehnica ieşeană, a precizat că universitatea sprijină aceste tipuri de evenimente care au ca rol popularizarea în rândul tinerilor a unui subiect extrem de important în societatea şi economia actuală.

„Securitatea cibernetică reprezintă un domeniu cheie, cu implicaţii profunde asupra sistemelor financiare, de transport, guvernare, medicale şi până la Internetul pe care îl accesează copiii noştri. Cu toate acestea, există o lipsă acută de specialişti. Această problemă nu este nouă, dar s-a acutizat în ultimii 5-10 ani, odată cu creşterea atât a numărului, cât şi a intensităţii atacurilor cibernetice”, a punctat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman.

Astfel, iniţiativa organizării unui astfel de concurs are la bază dorinţa de a atrage talente şi pentru a creşte interesul faţă de securitatea cibernetică. „Împreună cu partenerii din industrie avem rolul de a crea contextul potrivit pentru a creşte specialişti în acest domeniu, de a le deschide calea către o carieră de succes şi de a răspunde astfel la criza cu care se confruntă securitatea cibernetică”, a adăugat Simona Caraiman. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/concurs-national-pentru-hackeri-a-cumintia-la-universitatea-tehnica-unbreakable-romania–267568.html

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here