Concurs online pentru toate cadrele didactice din învățământul preuniversitar

COMPETIȚIE… Cadrele didactice din învățământul preuniversitar au ocazia să participe la un concurs online, organizat cu sprijinul Microsoft și să dobândească abilități de realizare a materialelor video educaționale.

CONCURS…În perioada 15 aprilie – 30 iunie, cadrele didactice din învățământul preuniversitar sunt invitate să participe la “Concursul online Microsoft Office 365 pentru Educație”, organizat de Edu Apps. Conform comunicatului, „Concursul își propune folosirea eficientă a suitei Microsoft Office în crearea și distribuirea de materiale educative pentru profesori și elevi deopotrivă”. Concursul are patru secțiuni, la fiecare secțiune premiul principal fiind un dispozitiv 2 în 1 ultramodern (laptop și tabletă) Microsoft Surface Go 2 Edu.

Concursul online Microsoft Office 365 pentru Educație se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și are ca scop încurajarea profesorilor spre folosirea instrumentelor digitale moderne în procesul educațional. Prin intermediul acestui concurs profesorii pot dobândi aptitudini de utilizare a programelor cu ajutorul cărora pot realiza materiale educaționale. În acest sens, pe pagina web a concursului, https://concursoffice.eduapps.ro, cadrele didactice pot urmări tutoriale practice prin care vor putea învăța cum pot crea materiale educaționale video simplu și rapid. Realizat cu sprijinul Microsoft, concursul se va desfășura online în perioada 15 aprilie – 30 iunie 2021, iar cadrele didactice participante vor înscrie materiale educaționale în format video și tutoriale video de utilizare a suitei Microsoft Office 365. Concursul are patru secțiuni, la fiecare secțiune premiul principal fiind un dispozitiv 2 în 1 ultramodern (laptop și tabletă) Microsoft Surface Go 2 Edu. Participanții pot înscrie proiecte la cele 4 secțiuni disponibile, mai exact secțiunea de materiale educaționale video adresate elevilor din ciclul primar, secțiunea de materiale video adresate elevilor din ciclul gimnazial și secțiunea adresată elevilor de liceu. Lucrările înscrise și validate vor putea fi vizualizate pe site-ul concursului și utilizate la clasă de către toate cadrele didactice, constituind un bun exemplu și sursă de inspirație pentru a realiza materiale similare de care să beneficieze elevii din România. “Misiunea Edu Apps este de a sprijini cadrele didactice în folosirea instrumentelor digitale moderne în educație, spre beneficiul elevilor. Cu ajutorul acestui concurs dovedim că orice profesor poate deveni creator de secvențe educaționale video, fără a necesita cunoștințe de editare specializate și pornind de la o simplă prezentare PowerPoint”, a declarat Ștefan Apăteanu, manager Edu Apps.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ