spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Concurs puternic de matematică între studenți din 9 state, organizat la Iași. Punctajele problemelor sunt în funcție de numărul de rezolvitori

- Advertisement -

Peste 80 de studenţi din 27 de universităţi din 9 țări se află în această perioadă la Iaşi pentru a participa la concursul ,,SEEMOUS 2024 – 18th South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students”.

Cea de-a XVIII-a ediție a competiţiei de matematică din Europa de Sud-Est pentru studenţi cu participare internaţională se desfăşoară până pe 14 aprilie, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI).

,,Anul acesta sunt implicate 27 de universități din 9 țări. Este a treia oară când noi suntem organizatorii acestei olimpiade internaționale, Iașul. Am început pregătirile încă din luna octombrie”, a declarat prof. Marcel Roman, directorul departamentului de Matematică de la TUIASI pentru ,,Ziarul de Iasi”.

Problemele matematice marca SEEMOUS, extrem de dificile

Olimpiada este una cu un nivel foarte ridicat, candidații fiind nevoiți să rezolve individual probleme dificile în cinci ore.

 

,,Proba constă în rezolvarea a patru probleme în 5 ore. Problemele sunt cu un grad de dificultate extraordinar de mare. Foarte grele. De la universitatea noastră sunt 6 participanți, 5 de la Automatică și Calculatoare (AC), și o fată de la Instalații. De la UAIC cred avem 4 tineri”, a adăugat profesorul.

Participarea echipei TUIASI la o astfel de olimpiadă vine în continuarea altor rezultate foarte bune obținute la etape naționale…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/concurs-puternic-de-matematica-intre-studenti-din-9-state-organizat-la-iasi-punctajele-problemelor-sunt-in-functie-de-numarul-de-rezolvitori–1623345.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.