14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Concursul național de literatură Virgil Caraivan a ajuns la ediția a IV-a

CONCURS… Elevii și profesorii din Ucraina și din Republica Moldova sunt invitați și în acest an să participe la concursul de literatură „Virgil Caraivan”

LITERATURĂ… Asociația Culturală Virgil Caraivan în parteneriat cu Filiala lași a Uniunii Scriitorilor din România și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui precum și cu publicațiile de cultură “Convorbiri literare”, “Poezia”, “Scriptor” (Editura Junimea lași), organizează a IV-a ediție a Concursului Național de literatură Virgil Caraivan. Concursul își propune să descopere și să promoveze noi talente și se adresează, astfel, profesorilor și elevilor, pe grupe de vârstă: clasele I-IV; gimnaziu șI liceu. Lucrările pot fi trimise până la data de 15 septembrie. Toți autorii selectați pentru premii vor apărea într-un volum de poezie și proză.

Elevii și profesorii din Vaslui sunt invitați să participe la un concurs național, care-și propune să descopere și să promoveze noi talente. Concursul Național de literatură “Virgil Caraivan” este organizat de Asociația Culturală Virgil Caraivan, în parteneriat cu Filiala lași a Uniunii Scriitorilor din România și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, precum și cu publicațiile de cultură “Convorbiri literare”, “Poezia” și “Scriptor” de la Editura “Junimea” lași. Cei interesați pot trimite lucrările până pe data de 15 septembrie. Competiția este structurată pe grupe de vârstă, putând participa profesori, elevi din ciclul primar, gimnazial, cât și liceal. Atât pentru dascăli cât și pentru elevi există trei secțiuni: Prima se intitulează “Carte publicată-debut editorial”, pentru care se vor trimite două exemplare din cartea apărută în intervalul 10 iunie 2020-10 iunie 2021. A doua secțiune este “Proză și Poezie în manuscris (nepublicată)”: se va trimite un print în 3 exemplare, care va cuprinde cel mult 20 de poezii semnate cu un moto, ori maximum 50 de pagini pentru proză. Același moto va figura și pe un plic închis în care vor fi introduse datele concurentului: nume, prenume, anul nașterii, adresa poștală, e-mail, telefon- conform fișei de înscriere. Pentru ambele secțiuni vor fi acordate premii. Toți autorii premiați vor apărea într-un volum de poezie și proză.

La cea de-a treia secțiune, de poezie si proză scurtă, lucrările vor avea cel mult 5 pagini, scrise cu Times New Roman, 12 și cu 1.5 spațiere între rânduri. Textele vor fi trimise în 3 exemplare (în copie și pe un CD), semnat cu un moto. Același moto va fi figura și pe un plic închis în care vor fi incluse datele concurentului: nume, prenume, anul nașterii, adresa poștală, e-mail, telefon. Vor fi acordate premii ale organizatorilor. Festivitatea de premiere va avea loc la Vaslui, la Școala “Virgil Caraivan” din Șuletea- satul natal al scriitorului Caraivan. Data la care va avea loc urmează să fie anunțată.  Organizatorii asigură premianților cheltuieli de masă și cazare. Se va plăti doar taxa de participare la concurs, în cuantum de 25 lei pentru elevi și 50 lei pentru profesori. Lucrările, însoțite de dovada taxei de participare, vor fi trimise până la 15 septembrie 2021 pe adresa concursvirgilcaraivan@yahoo.com și la adresa poștală Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, str. Donici, Nr.2. Taxa de participare va fi achitată în contul Asociației Culturale Virgil Caraivan: CUI 238572280, BRD -Cod IBAN: RO41BRDE380SV47419923800. Cine dorește informații suplimentare despre derularea concursului poate consulta pagina Facebook a grupului Asociația Culturală Virgil Caraivan. De asemenea, elevii și profesorii din Republica Moldova și Ucraina nu plătesc taxă de participare.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here