Concursul Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, la a XVII-a ediție

Elevii vasluieni pasionați de limbile moderne au șansa de a-și demonstra competențele lingvistice în cadrul unui concurs cu tradiție, ajuns la a XVII-a ediție.

COMPETIȚIE… Concursul Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu” a ajuns la a XVII-a ediție și se va desfășura pe data de 22 mai 2021. După un an de întrerupere, competiția revine în forță, iar elevii cu reale calități la limbile moderne sunt așteptați să se înscrie în număr cât mai mare, până la data limită, 15 mai, ora 23:59. Organizatorul principal al Ediției 2021 este Asociația Culturală Europea în parteneriat instituțional cu Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui (prin proiectul Erasmus „Pantins pour l’inclusion”) și Casa Corpului Didactic Vaslui. Principalii susținători ai manifestării sunt: Muzeul Județean „Stefan cel Mare” Vaslui, World Vision Romania, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Institutul Francez din București, Centrul Cultural Francofon Buzău și A.R.P.F. – Asociația Română a Profesorilor Francofoni – filiala Vaslui.

Ediția a XVII-a a Concursului Național de Traduceri “Corneliu M. Popescu” se va desfășura pe 22 mai 2021, după un an de pauză, din pricina pandemiei. Această ediție se va desfășura exclusiv online, iar elevii care vor să participe trebuie să completeze formularul de înscriere, asistați de profesorii coordonatori. “Înscrierea la concurs se face în două etape:

(1) prin intermediul formularului de înscriere electronic pus la dispoziția profesorilor coordonatori, care se află la adresa: https://forms.gle/zE17ZeWLKZQPhg2d7

(2) prin crearea unui cont de către participant, direct în Campusul Virtual e-evaluare.ro!

Emailul furnizat trebuie să fie unul valabil deoarece va fi identic cu userul din Campusul Virtual (numele contului); acest email trebuie, așadar, să fie același cu cel furnizat pe formularul de înscriere. Conturile elevilor se creează individual după înscrierea pe formularul de grup (înscriere realizată de profesorul coordonator): https://forms.gle/zE17ZeWLKZQPhg2d7

La ediția 2021, proba online are un caracter profesional și este organizată în cinci secțiuni distincte: limba franceză, limba engleză, limba rusă, limba italiană, limba spaniolă, în categoriile – juniori 1- clasele a V-a și a VI-a; juniori 2 – clasele a VII-a și a VIII-a; juniori 3 – clasele a IX-a și a X-a; seniori – clasele a XI și a XII-a. Timp de o oră, în intervalul 12:00-13:30, elevii înscriși vor rezolva teste cuprinzând itemi obiectivi (20-40 de itemi) de traducere din limba română în limba modernă și din limba modernă în limba română. Participarea unui elev la mai multe secțiuni nu este interzisă dar nici recomandată, întrucât concursul la toate limbile moderne se desfășoară în același interval de timp. Dacă elevul nu a fost înscris pe formularul de concurs la secțiunea la care a rezolvat testul, participarea sa nu va fi luată în considerare. Fiecare utilizator va primi rezultatul probei online, imediat după încheierea acesteia, iar clasamentul general va fi dat publicității în cursul zilei concursului – 22 mai 2021. Diplomele premiilor și mențiunilor, diplomele de participare și adeverințele profesorilor coordonatori SOLICITATE se vor expedia în funcție de opțiunea exprimată în formularul de înscriere: fie în format electronic, pe mail, fie prin poștă, în format tipărit. Se vor acorda premii (I, II, III) și mențiuni în procentaj de maximum 1/3 din cifra înscrișilor. Se va acorda un singur premiu I (doar scorurile egale vor conduce la acordarea a două sau mai multe premii I)”, conform regulamentului.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ