Concursul pentru ocuparea postului de director DGASPC Vaslui, amânat pentru a patra oarã

SCHIMBARE… Concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a fost amânat, pentru a patra oarã. Motivul pentru care nu se poate desfãsura este acela cã, potrivit legii, pe durata stãrii de alertã, autoritãtile locale nu au voie sã facã angajãri pentru astfel de functii. În cazul în care Guvernul nu va prelungi, din nou, starea de alertã, concursul ar trebui sã aibã loc în luna octombrie. În perioada 15-28 septembrie este programatã depunerea dosarelor, urmând ca rezultatele selectiei sã fie afisate pe 5 octombrie.

Pentru postul de director general DGASPC, candidatii trebuie sã aibã studii universitare de licentã si de master, precum si minimum sapte ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii functiei publice. Acestia vor trebui sã sustinã trei probe. Prima probã, cea de testare a competentelor lingvistice, limba englezã, este programatã pe data de 9 octombrie 2020, ora 10:00, si este eliminatorie. Proba scrisã va avea loc pe data de 14 octombrie 2020, ora 10:00, iar interviul va fi sustinut în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data sustinerii probei scrise.

Pânã la ocuparea functiei de director executiv DGASPC, economistul Ioan Buruianã va asigura interimatul

DGASPC Vaslui a rãmas fãrã director executiv la începutul acestui an, când Ionel Armeanu Stefãnicã a iesit la pensie. „Dacã am gresit cuiva, îmi cer scuze. Dacã am jignit pe cineva, vreau sã spun cã nu a fost cu intentie si, încã o datã, îmi cer scuze. Doar am încercat sã fac tot ce este mai bine. Cred cã este momentul sã las locul unei noi generatii”, spunea fostul Ionel Armeanu Stefãnicã în ultima sa zi de muncã. Interimatul este asigurat de ec. Ioan Buruianã, directorul enomic al institutiei. Primul concurs de ocupare a postului de director executiv trebuia sã aibã loc în perioada 11 mai-16 iunie, însã, din cauza pandemiei de coronavirus a fost amânat de patru ori pânã acum. Legea privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv spune clar cã “pe durata stãrii de alertã, în institutiile si autoritãtile publice se suspendã orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu exceptia celor prevãzute la alin. (1) si (2) si la art. 11 si 12”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ