Condamnare în dosarul sclavelor sexuale din secta „Cercul”. Cum le exploata şeful grupării, autointitulat „Atotputernicul pe pământ”

Eusebiu Sebastian Apostolache, lider al sectei „Cercul”, care timp de opt ani a racolat şi a exploatat sexual mai multe tinerea fost condamnat, zilele trecute, la 9 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Sebastian Apostolache s-a autointitulat „Atotputernicul pe pământ”. Conform anchetei procurorilor, în 2008, bărbatul de 52 de ani, fost colaborator al Teatrului din Viena, a pus bazele unei secte supranumite „Cercul” şi, timp de opt ani, a racolat şi a exploatat sexual mai multe tinere, dar şi fete minore, arată ziare.com.

Nuşa Kelemen, care avea rolul de a racola şi introduce fete in secta denumita “Cercul” si care a expus-o ritualurilor sexuale, până la maturitate, inclusiv pe fiica sa de nouă ani, a fost condamnată la opt ani de inchisoare.

Marta Papai, o alta membra a “Cercului”, responsabilă de recrutarea, îndoctrinarea, izolarea de familie şi cazarea victimelor a fost condamnată la şapte ani şi nouă luni de închisoare. O altă membră a “Cercului”, suspectă într-o primă fază a anchetei a primit în final doar calitate de martor.   Sentinţa vine într-un dosar al DIICOT în care Apostolache a fost cercetat de procurorii DIICOT pentru „iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat” şi „trafic de persoane’’ în formă continuată. Una dintre victime le-a povestit anchetatorilor cum s-a împrumutat la bancă pentru a putea asigura traiul ei şi al colegilor din „Casa Sfântă”.

Liderul sectei „Cercul” afla informaţii intime despre viaţa victimelor de la femeia care le racola pe tinere, unele dintre ele minore, şi care era confidenta fetelor. Acesta le spunea apoi că ştie toate acele detalii despre ele de la o fiinţă spirituală superioară, denumită Cehov1, primul dintre îngerii lui Dumnezeu, asemuit lui Iisus Hristos, cu care se afla în contact permanent. Sexul cu liderul sectei era considerat „sacrificiu necesar pentru dezvoltarea spirituală şi trecerea victimei într-o etapă superioară a evoluţiei sale”, arăta Adevărul la vreamea respectivă.

Potrivit DIICOT, liderul spiritual al grupării se numeşte Eusebiu Sebastian Apostolache, iar ceilalţi membri cercetaţi sunt Sinoai Ildiko, Papai Marta, Birtalan Villo şi Gothard Veronika. Suspecţii le-ar fi exploatat pe fete atât sexual, cât şi din punct de vedere material, ele „având obligaţia de a aduce toate câştigurile sau banii obţinuţi de la părinţii acestora în locuinţa unde erau ţinute închise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mâncarea”. Din declaraţiile date anchetatorilor de către victime reiese că acestea primeau mâncare doar o dată pe zi, macaroane cu brânză, iar noaptea, după ritualurile sexuale, li se dădea pâine cu gem.   Apostolache era cel care le spunea când şi ce să mănânce, când şi câte orgasme să aibă, când să se tundă, câţi cm din păr au voie să taie, ziua şi ora exactă când au voie să taie părul şi unghiile , dar şi faptul că nu voie să arunce părul tăiat,  acesta fiind considerat sufletul omului.

Ce au descoperit în „Casa Sfântă”  

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT au descoperit la percheziţiile din 28 septembrie 2016, la locuinţele folosite de membrii grupării, medii de stocare a datelor informatice (pe care, cel puţin la nivel informativ s-ar afla inclusiv filme realizate cu ocazia ritualurilor sexuale impuse de Apostolache); numeroase pietre folosite în cadrul acestor ritualuri; numeroase obiecte sexuale folosite de tinerele exploatate de grup şi de membrele grupului, la ritualurile de la miezul nopţii; numeroase şerveţele având urmă de urină şi spermă, păstrate îndeosebi la locuinţele comune; numeroase pungi în care toate membrele Cercului erau obligate să/şi păstreze părul tăiat, sau unghiile tăiate; masa pe care inculpatul Apostolache o folosea punând litere pe ea şi apoi cu mâna mişca un pahar în direcţia acelor litere astfel încât să se formeze diferite cuvinte, despre care susţinea că sunt mesaje de la Cehov 1 către tinere; numeroasele bileţele pe care erau scrise aceste mesaje, etc, toate acestea venind să confirme cele declarate de către persoanele vătămate cu privire la ritualurile ce se desfăşurau zilnic în „casele sfinte”.

Citeste mai mult: adev.ro/qndydy
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ