-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

Condamnare pentru fabricanţii de BFL-uri de la Străoane

- Advertisement -

Soţii Bebe şi Gabriela Mărculescu au fost condamnaţi pentru evaziune fiscală * cei doi deţineau o firmă care se ocupa de producţia de BFL-uri

Judecătorii Tribunalului Vrancea s-au pronunţat ieri în dosarul în care soţii Bebe şi Gabriela Mărculescu au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Cei doi au fost trimişi în judecată în luna februarie, în calitate de reprezentanţi ai societăţii Begaval Trans Vin din Străoane, care se ocupă de producţia de băuturi fermentate liniştit (BFL-uri), în prezent aflată în insolvenţă. Bebe Mărculescu, în varstă de 44 ani, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce soţia sa, în varstă de 51 de ani, a primit patru ani de închisoare. În cazul femeii, instanţa a contopit o pedeapsă mai veche, de cinci ani de închisoare, urmand ca pedeapsa rezultantă de executat să fie cea de cinci ani, cu executare. Cei doi mai sunt obligaţi la plata sumei de peste 47.000, reprezentand prejudiciul creat statului prin neplata TVA şi a impozitului pe profit, în solidar. Instanţa a menţinut şi sechestrul pe bunurile imobile ale celor doi inculpaţi. Sentinţa nu este însă definitivă. Conform anchetatorilor, cei doi au comercializat marfă în perioada 21 noiembrie 2008 şi pană în ianuarie 2009, operaţiuni în urma cărora nu au făcut nici un fel de înregistrare contabilă, în valoare de circa 276.000 lei . În acest fel, oamenii legii spun că bugetul de stat a fost prejudiciat cu 43.000 lei.

Dosarul a fost iniţial instrumentat de procurorii DIICOT

Conform materialului de urmărire penală, descoperirea a fost făcută în urma unei descinderi a poliţiştilor, comisarilor de la Garda Financiară şi a inspectorilor de specialitate de la Inspecţia Vitivinicolă la sediul antrepozitului fiscal. Verificările au scos la iveală diferenţe mari faţă de stocurile înregistrate. Dosarul a fost iniţial preluat de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru că aceştia suspectau şi existenţa unui grup infracţional organizat în “mafia alcoolului”. Materialul de urmărire penală a însumat nu mai puţin de 26 de volume, iar pentru faptele de evaziune fiscală, cauza a revenit procurorilor de la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea. Chiar dacă au existat suspiciuni că mare parte din vinul folosit pentru producerea BFL-urilor era achiziţionat fără forme legale fiind “botezat” semnificativ cu apă, analizele nu au fost concludente. Cei doi soţi sunt plecaţi peste hotare, Gabriela Mărculescu fiind căutată pentru executarea pedepsei cu închisoarea primită pentru înşelăciune la Curtea de Apel Galaţi, anul trecut.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.