spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Condamnat, în primă instanță, la 20 de ani de închisoare, “Rambo” de la Zorleni cere schimbarea încadrării juridice!

- Advertisement -
SPERANȚĂ… Speriat de perspectiva de a sta două decenii după gratii, “Rambo” a cerut schimbarea încadrării juridice.

TUPEU… Condamnat, în primă instanță, la două decenii de închisoare, Dan Puiu Galan, «Rambo de Zorleni», vrea o pedepasă mai ușoară. Speriat de perspectiva de a petrece, în spatele gratiilor, atât de mult timp, Galan a mers în fața judecătorilor și a cerut schimbarea încadrării juridice din omor calificat, în omor. Instanța i-a ascultat motivarea, apoi a decis să-i respingă cererea. Crima a avut loc în luna februarie după ce, pentru victimă, expirase și cel de-al treilea ordin de protecție. Sub pretextul că dorește să-și vadă copiii, criminalul a intrat în casă și și-a hăcuit fosta soție sub privirile îngrozite ale celor patru copii.

Condamnat la una dintre cele mai mari pedepse posibile pentru crimă, 20 de ani de închisoare cu executare, Dan Puiu Galan, cunoscut și drept «Rambo” din Zorleni, a sperat la o pedeapsă, în apel, ceva mai mică. Pentru a ajunge acolo, Galan a mers în fața judecătorilor și a cerut schimbarea încadrării juridice din omor calificat în omor, faptă ce ar fi putut să-l trimită după gratii mult mai puțini ani. După ce i-au ascultat motivarea, judecătorii au decis să-i respingă cererea, astfel că “Rambo” va sta mulți ani în închisoare. Crima care a avut loc la începutul acestui an a zguduit comunitatea din Zorleni şi a șocat pe toată lumea prin cruzimea ei. Această tragedie ar fi putut fi evitată, mai ales că femeia ucisă, o mamă de 35 de ani, și-a luat toate măsurile pentru a evita violențele conjugale la care fusese supusă. Divorțase anul trecut, se mutase din satul soțului și a obținut numai puțin de trei ordine de restricție împotriva acestuia. Cu toate acestea, crima tot s-a produs. Tocmai când ultimul ordin de restricție a expirat, sub pretextul că dorește să-și vadă copiii, criminalul a intrat în casa unde femeia locuia după divorț și a hăcuit-o sub privirile copilului lor de patru ani. Pretextul? Gelozia și profilul violent al criminalului. Faptele penale ale acestuia erau cunoscute de polițiști, dar nimeni nu l-a băgat după gratii, deși de la an la an, acesta comitea infracțiuni din ce în ce mai grave. La început și-a incediat casa, de vreo zece ori, până într-un final în care a făcut-o scrum. Și-a bătut soția până când aceasta și-a scos de trei ori ordine de restricții.

Familia victimei, urmărită de blestem

POVESTE… Dramele prin care au trecut membrii familiei victimei te pot duce cu gândul că întreaga familie a fost lovită de blestem. Mama ei a fost ucisă de soț, târâtă cu tractorul pe ulițele satului, iar sora sa, la fel, a căzut sub loviturile violente ale altui soț violent și nepedepsit. Sătenii din localitatea natală a Cristinei spun că și sora acesteia ar fi fost omorâtă tot de soțul acesteia, în bătaie. Iată că, acum a venit rândul Cristinei. Căsătorită când împlinise abia 14 ani, aceasta a trăit o viață destul de complicată cu fostul ei soț. După ce i-a făcut patru copii, acesta a devenit atât de gelos, încât într-un acces de furie a dat foc casei conjugale. Femeia a trebuit să divorțeze, dar chinul ei nu s-a oprit aici. Soțul ei o teroriza în continuare, fiind nevoită să obțină ordine de restricții. Polițiștii se pare că nu au găsit o soluție să-l liniștească pe bărbatul violent, deși avea la activ suficiente fapte pentru a fi condamnat la închisoare. Lucru care nu s-a întâmplat și iată că indolența autorităților a condus la această crimă oribilă petrecută sub ochii celor patru copii minori ai femeii. După comiterea grozăviei, Puiu Galan a fugit și a fost căutat de polițiști câteva ore. A fost găsit pe raza comunei Băcani, la un bar, jucând la păcănele. Polițiștii l-au reținut și l-au dus la audieri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Mama ei a fost ucisă de soț, târâtă cu tractorul pe ulițele satului, iar sora sa, la fel, a căzut sub loviturile violente ale altui soț violent

    = 20 de ani, cea mai mare pedeapsă?…..? Vai, sărăcuțul de el
    Sunteți jalnici! Trebuie închisoare pe viață fraților…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.