Condamnat pentru OMOR în trecut, arestat la domiciliu pentru tentativă la VIOL

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani au contestat decizia judecătorilor de a-l pune sub control judiciar pe bărbatul care a fost la un pas de a viola o femeie, săptămâna trecută, la Odobeşti. Astfel, dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Vrancea şi s-a judecat miercuri. Magistraţii de la Tribunal nu au fost de acord nici cu cererea procurorilor de a-l aresta, dar nici cu decizia colegilor de la judecătorie de a-l pune sub control judiciar, motiv pentru care au dispus măsura arestului la domiciliu.

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, împotriva încheierii din data de 22.11.2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani, în dosarul penal nr. 16620/231/2019. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi pe fondul cauzei: Respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, privind pe inculpatul B (…) Viorel. (…) dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul B (…) Viorel cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă la viol (…) pe o perioada de 30 zile, începând cu data de 27.11.2019. Potrivit art. 221 alin. 1 Cod procedură penală măsura arestului la domiciliu, constă în obligaţia inculpatului B (…) Viorel de a nu părăsi imobilul unde locuieşte din comuna Jariştea, jud. Vrancea, fără permisiunea organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. Conform art. 221 alin. 2 Cod procedura penala, obliga pe inculpatul B (…) Viorel, ca pe durata arestului la domiciliu, sa respecte următoarele obligaţii: – Să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; – Să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii familiei acesteia, ori cu martorii din cauză; Conform art. 221 alin. 4 Cod procedura penala, atrage atenţia inculpatului ca in caz de încălcare cu rea-credinţa, a obligaţiilor stabilite prin prezenta încheiere, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuita cu măsura arestării preventive.(….).. Definitivă, se arată în hotărârea instntei.

În urmă cu o săptămână, bărbatul care este din judeţul Neamţ, dar locuieşte fără forme legale la Jariştea, a intrat fără drept în casa unei femei din oraşul Odobeşti cu scopul de a o viola. El ar fi fost surprins de fiica părții vătămate, în locuința acesteia din urma, în timp ce o lovea. El nu este la prima abatere. Inculpatul este liber de doi ani, după ce a fost liberat condiţionat din executarea unei pedepse de puţin peste 29 de ani pentru omor. …https://monitoruldevrancea.ro/2019/11/29/condamnat-pentru-omor-in-trecut-arestat-la-domiciliu-pentru-tentativa-la-viol/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ