Condiţiile prin care restaurantele din România ar putea fi redeschise: Persoanele care refuză vaccinarea sau testele să stea pe terasă. Cealaltă categorie poate sta şi în interior!

Se pare că reprezentanţii HoReCa şi coaliţia de guvernare par a ajunge la un consens. Prima întâlnire între cele două părţi a avut loc astăzi.

Condiţiile prin care restaurantele din România ar putea fi redeschise. Restaurantele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%, iar reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților.

Condiţiile prin care restaurantele din România ar putea fi redeschise: Persoanele care refuză vaccinarea sau testele să stea pe terasă. Cealaltă categorie poate sta şi în interior!

Aceştia iau în calcul și posibilitatea ca cei care refuză să se vaccineze sau să fie testați să aibă acces doar pe terasă, iar cei care și-au făcut vaccinul, au dovada că au trecut prin boală sau acceptă testele rapide să poată lua masa și la interior.

„Am discutat cum putem funcționa mai deschis începând cu data de 1 iunie. Asta înseamnă posibilitatea de a funcționa la interior cu o anumiă capacitate, între 30 și 50 la sută, totodată pregătirea industriei ospitalității în sensul în care angajații din HoReCa vor avea prioritate la vaccinare. Și acum lucrăm într-un grup de lucru, cu comitetul de vaccinare, în așa fel încât toți angajații care doresc să se vaccineze să poată avea acces la vaccin mai facil, astfel încât clienții care doresc să iasă la restaurant sau în hotel să aibă siguranța că angajații sunt vaccinați.

În Europa deja se experimentează proiecte în care să poți avea acces facil cu certificat verde, dar și cu testare rapidă, pentru că nu toată lumea dorește să se vaccineze. Nu e vorba de obligativitatea de a te vaccina. Așadar, pe lângă vaccinare, luăm în considerare testarea pe costurile operatorilor. Deci nu discutăm de un potențial cost pentru cetățenii României. …https://www.romaniatv.net/conditiile-prin-care-restaurantele-din-romania-ar-putea-fi-redeschise-persoanele-care-refuza-vaccinarea-sau-testele-sa-stea-pe-terasa-cealalta-categorie-poate-sta-si-in-interior_5399463.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ