spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Conducerea USR atrage atenția: “PSD și PNL au planificat fraudarea alegerilor prin 7 decizii politice și instituționale” (P)

- Advertisement -

ÎN GARDĂ… Mai multe mutări făcute în ultimele săptămâni de PSD și PNL pun în gardă conducerile celorlalte partide, aflate în opoziție. Toate semnele duc spre o încercare de fraudare a alegerilor, atrage atenția Cătălin Drulă, președintele USR. “Avem informații că vor să pregătească masiv fraudarea alegerilor. Profită de faptul că sunt cinci urne de vot. Și-au pus patru reprezentanți în secția de vot: PSD, PNL și minoritățile naționale care au pentru prima oară în istorie reprezentant în Biroul electoral al alegerilor locale, dar reprezentanții lor sunt tot de la PSD și PNL… Folosind schemele lor clasice, au vreo patru. Pregătesc scheme de fraudat voturi că le e frică să meargă în mod corect într-o luptă dreaptă”, atenționează liderul USR. La Vaslui, reprezentanții celor două partide aflate la guvernare, merg pe lucruri mult mai concrete, amenințarea directă a candidaților celorlalte formațiuni politice, în speranța că aceștia vor renunța la candidaturi. “PSD și pesedismul înseamnă boală pentru județul Vaslui. E o boală care sădește frica în oameni, frica de dialog onest. E o boală care sărăcește bugetul de stat, ca un sac fără fund în care tot torni și nu se mai umple”, a declarat Mihai Botez, candidatul ADU la președinția Consiliului Județean Vaslui.

Șapte decizii politice și administrative care au fost luate în ultima vreme constituie fundamentul pentru planul PSD-PNL de fraudare a alegerilor din 9 iunie, spun reprezentanții Uniunea Salvați România. Aceste decizii sunt:

 1. Organizarea alegerilor prin OUG

PSD-PNL și-au creat un avantaj decalând prin OUG alegerile locale, decizie luată în martie, cu trei luni înainte de alegeri. Este evidentă încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, care recomandă ca orice modificare a legislației privind alegerile să fie făcută cu minimum șase luni înainte de alegeri.

 1. Tentativa de eliminare a Alianței Dreapta Unită din alegeri

Biroul Electoral Central a respins în luna martie înscrierea ADU la propunerea reprezentantului PSD. BEC a contestat alianța pe motiv că Eugen Tomac nu e președinte valid al PMP, deși o instanță decisese cu titlu executoriu că Tomac trebuie înscris în Registrul Partidelor Politice ca președinte al PMP. Dreapta Unită a contestat la Înalta Curte decizia BEC de a exclude alianța de la alegerile din 9 iunie, iar ÎCCJ a dat dreptate alianței Dreapta Unită și a constatat că Eugen Tomac este președintele PMP.

 1. Blocarea fondurilor PMP de către Autoritatea Electorală Permanentă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), condusă de Toni Greblă (ex-PSD), a blocat fondurile destinate PMP încă din 2023, pe motiv că situația juridică a partidului e obiectul unui litigiu în instanță. Fondurile sunt blocate și acum însă, la trei luni după ce Înalta Curte a decis că Eugen Tomac este președintele PMP.

Toni Greblă a fost propus și susținut de PSD la AEP. A fost prefectul Capitalei din mai 2022, propus tot de PSD. Anterior, el a fost secretar general al guvernului Dăncilă, parlamentar PSD, prefect de Gorj și judecător la Curtea Constituțională.

4. Eliminarea totală a reprezentanților PMP din secțiile de vot din străinătate și parțială din secțiile de vot din țară

“Această eliminare a reprezentanților PMP este esențială la procesul de numărare a voturilor. Practic, din partea opoziției democratice există doar reprezentantul USR care trebuie să supravegheze numărarea a sute sau mii de buletine de vot în fiecare secție, ceea ce deschide drumul pentru fraude. Eliminarea reprezentanților PMP este efectul Ordonanței de Urgență de comasare a alegerilor (OUG 21/2024), adoptată de guvernul Ciolacu, și a deciziilor Biroului Electoral Central, deși PMP este partid reprezentat în Parlamentul European și în administrația locală”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP.

 1. Minoritățile naționale au în premieră reprezentanți la numărarea voturilor, deși ele nu participă la alegeri

Ordonanța de Urgență 21/2024, adoptată de guvernul Ciolacu, impune ca grupul minorităților naționale să aibă reprezentare în secțiile de vot, chiar dacă nu participă ca partide în nume propriu la alegeri, potrivit reprezentanților ADU. “Ordinul pe unitate este ca la fiecare secție să se încerce să se întoarcă 10-15 voturi către PSD și PNL. Faceți un calcul, la 19.500 de secții de votare. Ideea e că în toiul nopții, după 15 ore de agitație, la numărătoare va fi un singur USR-ist la 4-5 pesedeneliști. În 19.500 de secții de votare”, a explicat Cristian Ghinea într-o emisiune la un post național de televiziune.

 1. Reprezentanții UDMR în unele secții de vot provin din PSD și PNL

PSD și PNL, pe lângă proprii membri în secțiile de votare, și-au desemnat reprezentanți pe locurile de drept ale UDMR, în județele fără reprezentare a minorității maghiare. Astfel, în multe județe, în baza unei înțelegeri cu UDMR, toate locurile în secțiile de vot sunt ocupate de reprezentanții PSD și PNL.

 1. Racolarea primarilor și candidaților ADU

Elena Lasconi (primar USR în Câmpulung) și Allen Coliban (primar în Brașov) au declarat public că liderii PNL au încercat să îi racoleze, dar au refuzat. Primarii USR au fost țintă și pentru PSD. Partidul condus de Marcel Ciolacu a transferat-o pe Camelia Bertea, primărița din orașul brașovean Victoria.

Mihai Botez, candidatul ADU la șefia CJ Vaslui “ În județul Vaslui, majoritatea candidaților Alianței Dreapta Unită au intrat în menghina de presiune a PSD – PNL”

Dacă în alte județe s-au încercat racolări cu vorba bună, în județul Vaslui, s-a folosit o altă metodă de a scăpa de adversarii politici. Reprezentanții celor două partide aflate la guvernare ar fi trecut direct la amenințări, spune Mihai Botez, candidatul ADU la șefia Consiliului Județean Vaslui. “În județul Vaslui, majoritatea candidaților Alianței Dreapta Unită au intrat în menghina de presiune a PSD – PNL. Au existat amenințări, în special în rural, directe sau prin intermediari. Li s-a spus să-și vadă de treabă că după alegeri vor avea probleme și ei și prietenii și familia și susținătorii care vor mai ajunge vreodată să aibă de-a face cu Primăria. Mai întâi încearcă să-i ademenească cu te-miri-ce, iar dacă nu merge cu asta recurg la amenințări directe cu privire la persoana candidaților, a membrilor familiei acestora și apoi cu sabotarea primăriei dacă acel candidat va cîștiga”, a declarat deputatul USR. Mihai Botez speră ca pe 9 iunie, vasluienii să facă alegerea corectă, ca județul să pornească pe un alt drum, al dezvoltării și prosperității. “PSD și pesedismul înseamnă boală pentru județul Vaslui. E o boală care sădește frica în oameni, frica de dialog onest. E o boală care sărăcește bugetul de stat, ca un sac fără fund în care tot torni și nu se mai umple. Alianța Dreapta Unită vine în fața voastră cu idei, cu proiecte, cu soluții la problemele pe care le întâmpinăm. Fără risipit de bani, fără portbagaje! Suntem datori să încercăm un alt drum, pentru că drumul pe care ne-au ținut PSD-PNL este unul al subdezvoltării!” – a conchis Mihai Botez.

Material de propagandă electorală realizat de Vremea Nouă la comanda Partidului Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită”). CMF: 21240009.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Botez taică ați avut o șansă dar i-ați dat cu piciorul ADIOS , ADIOS …….a fost bine lăngă măfiuță ? BANI ,BANI și numai bani aveți în tărtăcuțele voastre funcții pentru voi neamuri și prieteni. Aceasta este politica vostră minciuni ,hoție ,jaf.

 2. Parca nu se știe, contează cine numără voturile, nu cine votează
  Cred ca suntem ultima tara care nici nu vrea sa audă de vot online, cum sa voteze toata prostimea, periculos

 3. Pe langa reprezentantii partidelor ,presedintii si vicepresedintii in comisiile de la circumscriptii si sectii au “tras la sorti” numai salariati din institutii angajati tot de PSS

 4. La fel ca si Arcaleanu, Botez a inceput sa fure si el ,,curent”….Atunci cand nu ai argumente cu care sa convingi electoratul sa poti sa castigi o lupta dreapta, apelezi la aruncarea vorbelor desarte precum ca opozantul tau te vrea in echipa lui sau incearca cu diferite mijloace sa te indeparteze…

 5. Ne am saturat de peste 30 ani de PSD si PNL care au jefuit si distrus pe rand tara.Lasati-ne USR cu povestile voastre.Unde a fost doamna viceprimar Vintila la Barlad ca nu o vedea nimeni pe strazi in cartiere….acum imparte pliante cerseste voturi.Unde erai Domnule Botez si Dna Vintikla cand barladenii faceau mitinguri in fata sediului AQUAVAS, cu ce i-ati ajutat atunci ,ce pozitii ati luat?Ati dormit linistit in spatele unor functiii bimne platite si acum cersiti voturi ca va placut si mai vreti.Rusine USR si reprezentantilor sai!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.