Condusul sub influenta bãuturilor alcoolice, boalã grea în judetul Vaslui

INCONSTIENTI… Politistii vasluieni au început cercetãrile fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce conduceau sub influenta bãuturilor alcoolice. Multe dintre aceste persoane nu detineau nici mãcar permis de conducere, ceea ce le-a agravat si mai mult situatia. 

Un astfel de caz a fost depistat de politistii Biroului Rutier Husi, la începutul acestei sãptãmâni, când, aflati în patrulare pe strada Jomir, din municipiul Husi, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de un bãrbat de 50 de ani, din Husi, ce prezenta halenã alcoolicã. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat si a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”. În aceeasi noapte, politistii Biroului Rutier Vaslui, însotiti de politisti locali aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Sublocotenent Ioanesei Adrian, din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un tânãr de 19 ani, din orasul Murgeni. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã dreptul de a conducere al tânãrului era suspendat. Totodatã, fiindcã tânãrul prezenta halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat si a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. Si în acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”.

A furat masina si a plecat la drum, desi nu detinea permis de conducere

În noaptea de 17/18 noiembrie, la ora 00:24, politistii Biroului Rutier Bârlad au fost sesizati de cãtre un bãrbat de 31 de ani din Bârlad, judetul Vaslui, cu privire la faptul cã, un alt bãrbat i-ar fi luat cheile de contact ale autoturismului si ar fi plecat la volanul acestuia. Politistii bârlãdeni au depistat autoturismul pe strada Republicii, din municipiul Bârlad, l-au oprit în trafic si l-au identificat pe conducãtorul acestuia, în persoana unui bãrbat de 28 de ani, din Bârlad, care prezenta halenã alcoolicã. Bãrbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. Totodatã, în urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã acesta   nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice” si “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”, iar politistii efectueazã cercetãri pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredintat autoturismul spre a fi condus.

Nu vã urcati bãuti la volan! 

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice. „Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.  Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie” a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ