spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Confuzia ucrainenilor eliberați de sub ocupație rusă, când au văzut soldați pe tancuri rusești: „Sunt băieții noștri!”

- Advertisement -

Locuitorii orașului Kupiansk, din regiunea Harkov, au oferit mărturii pentru jurnaliștii Washington Post despre eliberarea orașului de sub ocupație și confuzia creată de tancurile rusești patrulând pe străzi

În urma contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov, săptămâna trecută, linia frontului din orașul Kupiansk a fost redusă la râul Oskil care traversează orașul.

Liza Udovik, 26 de ani, povestește despre momentul în care trupele ucrainene au intrat în oraș. Prima dată au fost încleștările dintre trupe, pe măsură ce armata ucraineană s-a apropiat de oraș. După care tancuri și blindate au început să cutreiere străzile, doar că șoferii lor nu mai erau soldații ruși, ci cei ucraineni.

Un indiciu că trupele ucrainene erau pe cale să elibereze orașul a fost dat de intervalul dintre focurile de artilerie: 9 secunde, care au devenit 13 secunde. Tânăra obișnuia să le cronometreze.

„Sunt împinși înapoi”, spune Udovik, în timp ce un zâmbet i se așterne pe buze…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/confuzia-ucrainenilor-eliberati-de-sub-ocupatie-2206085.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.