Consiliera Cătălina Popa, dezvăluiri despre “troienele” din hârtiile Primăriei Huși!

Cătălina Popa

DEZVĂLUIRI… Consiliera liberală de la Huși, Cătălina Popa, considerată drept cea mai curajoasă femeie care a fost vreodată în funcția de ales local în “orașul dintre vii”, a găsit leacul contra faptului că, adesea, în plenul ședințelor de CL, nu prea este lăsată (prin pricina timpului, spun unii, din pricina nerăbdării colegilor, spun alții, n.r.) și își exprime integral punctul de vedere. Prin urmare, după ce cercetează cu atenție documentele din materialul de ședință, consiliera Popa scrie detaliat pe contul său de Facebook, aspectele care s-ar fi dorit, în opinia sa, ascunse de ochii hușenilor. După ultima ședință de Consiliu, de pildă, Cătălina Popa a făcut o analiză a sumelor deloc de neglijat, care s-au cheltuit pentru “troienele” din această iarnă hușeană, care, se pare, pe hârtie au fost, dar în realitate, nu.

“Ședința ordinară a C.L. Huși din luna martie mi-a ridicat vălul de pe ochi. Am avut impresia că, la noi în Huși, iarna a cam lipsit (nu din calendar, ci din peisaj și atmosferă). Ei, aș! Am aflat (din hârtii și file de buget) că am avut o iarnă grea, cu ninsori abundente și viscol puternic. Pentru a trece cu bine peste aceste luni bogate în precipitații sub formă de ninsoare, care au întroienit toate drumurile din Huși, Primăria-grijulia a plătit numai pentru 2 luni (ianuarie și februarie 520.000 lei (adică peste 5 miliarde lei vechi) iar pentru martie urmează să mai plătească încă 203.000,00 lei (peste 2 miliarde lei vechi). Coincidență sau nu, în bugetul de venituri și cheltuieli al societății care prestează activitatea de deszăpezire, pentru primul trimestru din 2021 este estimat la ”venituri” exact 723.000 lei pentru deszăpezire. Iar în procente asta înseamnă peste 11% din totalul bugetului pe 2021 la Ecosalubrizare. Și cum proiectul de buget al societății care se ocupă de salubrizarea municipiului trebuia aprobat în C.L. și nu erau fundamentate anumite poziții bugetare, am solicitat explicitarea lor, iar explicațiile primite au fost aiuritoare. Așa am aflat că, suma de 520.000 lei, plătită deja din bugetul local este afferentă unui număr de 10 (zece) zile în care s-au înregistrat precipitații,           în medie de 2,9 l/mp și strat de zăpadă în medie de 1,7cm. Determinarea costurilor cu activitatea de deszăpezire se pare că nu se face pe bază de lucrări efectuate și recepționate de Primărie la data producerii evenimentului și funcție de realitatea din teren, ci pe bază devizelor estimative. Ei, așa se poate înțelege și de ce vrea primarul să vândă centralele termice, să aducă bani la buget ca să-i poată dirija pe lucrări făcute din pix. Acum, cei care circulă mai mult decât mine pe ”drumurile noastre”, pot să mă contrazică și să-mi spună că au văzut toate străzile pline de sort și antiderapant împrăștiat de la primul fulg de nea căzut în Huși, care se topea instant așa cum se topesc și banii din buget. Și nu e tot! Primăria mai are de plătit 63.612,57 lei ”plăți restante din anul 2020” tot pentru servicii de deszăpezire! Deci am avut o iarnă grea, chiar dacă nu a nins, a plouat cu bani de la buget în contul S.C Ecosalubrizare-prest SRL. Cât despre câinii fără stăpân care circulă nestingheriți prin oraș, să știți dragi hușeni, că pe hârtie nu există așa ceva. Aveți iluzii optice! Pe hârtie, totul este perfect! Și decontările la fel! Pe ordinea de zi au mai fost și alte probleme, legate de execuția bugetară, de vânzări din patrimoniu, de implicarea primarului în activitatea administrativă a Colegiului Cuza-Vodă și efectele generate. Despre astea voi prezenta detalii într-o altă postare, și mai ales despre raportul de activitate al primarului, care a fost pe ordinea de zi dar… nu s-a mai discutat”, a scris pe contul său de Facebook, consiliera PNL, Cătălina Popa.

 
4 COMENTARII

  1. Asteptam dreptul la replica pentru putoarea rosie ,facsimil documente ,Demonstrati ca dna Popa nu are dreptate . Demonstrati ca nu ati furat banul public.

  2. Eu nu l-am votat pe ciupilan și mă întreb de ce naiba e votat mereu individul ăsta care e pus numai pe combinații de ale lui, că semnalul pe care îl trage consiliera Popa este că se fură din banii noștri, ai contribuabililor. Interesant cat de mult a înflorit omul ăsta de când e primar. Firma de construcții care abia supraviețuia a intrat în faliment, dar pe de altă parte….In altă ordine de idei, cine nu face diferența dintre Blesneag și Șapcă de la Administrația Cimitirelor…. Oare Ciupilan știe ce face individul ăsta prin cimitir și în ce hal jecmănește oamenii sau îs de o teapa? Doamna Popa felicitări pentru curaj și atitudine!

LĂSAȚI UN MESAJ