spot_img
0.4 C
Vaslui
05-dec.-2024
spot_img

Consiliera Mihaela Bohotineanu trage un semnal de alarmã: „raportul calitate-pret la apã este îndoielnic”

- Advertisement -

ATITUDINE…Consiliera Mihaela Bohotineanu a atras un semnal de alarmã, ieri, în Consiliul Local Vaslui, cu privire la calitatea apei ce curge la robinetele vasluienilor. Aceasta a spus cã, potrivit surselor ei, ultimele analize au arãtat „neconformitãti”. Consiliera a cerut explicatii reprezentantiilor Aquavas si aparatului de specialitate din cadrul primãriei, însã fie nu au fost prezenti, fie nu au putut sã aducã clarificãri. „Stiu ca s-au identificat neconfirmitãti la parametrii apei potabile. Plãtim unul dintre cele mai mari preturi din tarã la apa potabilã, iar raportul calitate-pret este unul îndoielnic. Poate ne spune cineva de la Aquavas, dacã e prezent, sau din cadrul primãriei, dacã existã o preocupare pentru sursele de apã brutã care alimenteazã orasul”, a spus consiliera Mihaela Bohotineanu. În timp ce primarul Vasile Pavãl a înghitit în sec, hotãrând sã nu spunã nimic, secretarul municipiului Vaslui a rãspuns sec: „A fost retinutã interventia dumneavoastrã. Societatea va aduce lãmuririle necesare la întrebãrile dumneavoastrã”.

Vasile Pavãl pune pe tapet aceeasi placã: mostenirea grea

Interventia consilierei Mihaelei Bohotineanu a fost fãcutã în cadrul dezbaterilor pe baza proiectului de hotãrâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apã si apã uzatã din judetul Vaslui, a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului si ai pãrtii cotei de finantare a cheltuielilor eligibile ale proiectului, etapa I. Prezent la sedintã, primarul Vasile Pavãl a adus câteva clarificãri: „Dacã ne referim la proiectul extinderii cu apã, probabil stiti cã am dezbãtut o etapã, Aquavas nu rezolvã în totalitate alimentarea cu apã si canalizare a tuturor locuitorilor municipiului nostru. În conditiile în care proiectul a fost fãcut acum câtiva ani, între timp s-au fãcut extinderi, s-au fãcut locuinte noi, societãti, strãzi si nu au fost prinse în proiectul respectiv. O a doua problemã care nu a fost rezolvatã în prima etapã se referã la acele cartiere cu regim înalt, respectiv locuintele de pe strada Valentin Silvestru. Acum vom veni cu completarea acestor utilitãti de apã si canal pe întreaga suprafatã a orasului. Astfel, prin acest proiect aflat în pregãtire si care va fi înaintat de urgentã ministerelor de resort, rãspundem la o directivã europeanã prin care fiecare cetãtean are dreptul sã aibã acces la apã si canal. Fãcând analizele corespunzãtoare, proiectul a ajuns la valoarea de 183 milioane de lei, care vor fi alocate municipiului Vaslui pentru aceste lucrãri de apã si canal. Vasluiului îi revine o cotã de 2% de finantare, ceea ce înseamnã vreo 3,5 milioane de lei, bani eligibili pe bugetul local”, a spus primarul Vasile Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Cum mama dracu stau consilieri aia acolo luna de luna degeaba ? Nu e clar degeaba aquavas schimba țevile in oraș daca cele de la intrarea în bloc/ghena rămân cele vechi de pe vremea lu” nea Nicu…iar daca doamna poate aduce apa mai ieftina îi dau eu 20de lei / metru cub sa mil aducă la ce ora vreau eu la etajul 4….tratat ..carat….e.t.c , așa că Doamna draga..mai informativă …apropo când mai sjangi le undeva nu vă prezentați cu funcția pentru că nu interesează pe nimeni

  2. Cea mai proasta apa.Te fura la apometre.Nu au control asupra apometrelor casnice din apartamente.Locatarii dau indexul eronat sau nu dau deloc.Plata vine majorata la ceilalți locatari.Nu le pasă de populație ..

    • Ce verificări ? poate în vis
      Cred ca e unica firma din tara patronata de stat care nu face nici un fel de verificări periodice, EON face, Gazul face, ei niciodată, dar te încarcă din burta la greu

  3. În această perioadă molanul are cel mai bun raport preț-calitate.Cât despre apă se lucrează la verificarea surselor,analiza fizico-chimică.Raportul indică puțini consumatori iar prețul pe mc.abia acoperă costul de producție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.