spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Consilieri judeţeni din Vrancea, sancţionaţi pentru că au vrut să-şi reducă indemnizaţiile cele mai mari din ţară

- Advertisement -

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) funcţionează pe lângă fiecare consiliu judeţean din ţară şi nu există un criteriu unitar de recompensare financiară a membrilor săi.

Cinci consilieri judeţeni din Vrancea au fost pedepsiţi pentru că au votat pentru micşorarea indemnizaţiei pe care o primeau ca membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Indemnizaţia este considerată o sinecură politică, iar ATOP Vrancea are cea mai mare indemnizaţie din ţară – 3.400 lei/lună.

În mai 2021, Consiliul Judeţean Vrancea a decis, prin hotărâre iniţiată de USR-PLUS, reducerea acesteia la 1.000 lei/lună. Printre votanţi, şi cei cinci consilieri: Florin Nedelcu, Ion Epure, Toader Constantin (PNL) şi Dorel Lazăr, Gheorghe Stroe (USR-PLUS).

Numai că secretarul judeţului, Raluca Dan, a constatat, conform legii, că acei consilieri în cauză se află chiar în conflict de interese, deşi votaseră pentru micşorarea beneficiului, nu pentru mărire. Prefectura Vrancea a luat act de avizul de nelegalitate dat de secretar şi a atacat în contencios actul administrativ.

Citeste mai mult: adev.ro/rdke96

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.